Podem i Comuns tornaran a anar junts a les eleccions municipals de 2023

Les dues militàncies es presenten sota la marca En Comú Podem per a les pròximes eleccions de maig de 2023

Comença el compte enrere per a les eleccions municipals de 2023 i la formació de Podem i Comuns anuncien que reediten l'acord de coalició per a les votacions del mes de maig de l'any vinent, sota la marca En Comú Podem Rubí, formació que és l'actual soci de govern del Partit Socialista de Catalunya a la ciutat. Així ho ha avançat Ànnia García, portaveu de Comuns, i Andrés Medrano, al capdavant de Podem. 

Segons García, les sigles i les organitzacions de les dues formacions continuen existint de forma independent, però en el dia a dia i en la política institucional funcionen com una sola formació.

L'actual regidora d'Habitatge assegura que aquesta decisió és el resultat de processos assemblearis i que ambdues militàncies "coincideixen en la bona dinàmica de treball en el Consell de coalició". La portaveu dels comuns ha expressat que "els valors seran els mateixos que la candidatura anterior" i ha avançat que a partir d'ara la formació posarà els seus esforços "per explicar tot allò que hem fet créixer com a espai polític i de transformació a la ciutat". 

Ànnia García ha manifestat que el tarannà de la coalició és "fer política des de la responsabilitat i el consens", i ha destacat les polítiques d'habitatge públic, així com la major transparència, d'ençà que la formació està en el govern municipal. 

D'altra banda, Andrés Medrano ha explicat que en el 2019 tenia sentit que les dues formacions anessin de la mà per primera vegada però encara no comptaven amb l'experiència prèvia d'aquests tres anys. "La confiança que ens ha donat treballar junts tot aquest temps ha fet que el procés sigui molt més natural", ha dit.  

El portaveu de Podem i actual regidor de Medi Ambient també ha manifestat que "és el moment de recollir el que la gent vol que fem per tenir un projecte sòlid", i ha afegit que a la ciutat s'han començat molts projectes "que volem acabar", tot mencionant la nova definició del POUM i altres iniciatives per a la transició ecològica. 

Segons Medrano, tant a la ciutat com a l'entorn hi ha una "gran polaritat", i ha previst que en les eleccions del 2023 apareguin "elements d'alta toxicitat", tot i que sense fer referència directa a partits de dreta o extrema dreta. "Serà molt important crear consens i no debats estèrils", ha conclòs. 

Per acabar, els dos portaveus han avançat que pròximament se celebrarà una assemblea conjunta i oberta de les dues formacions per treballar les eleccions municipals, configurar el programa electoral i els següents passos que cal donar en la candidatura, com és l'elecció dels caps de llista a través de primàries. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.