El PSC guanya les eleccions a Rubí però perd força al plenari

Vox i el Partit Popular entren a l'Ajuntament, mentre que Ciutadans no hi tindrà representació

Encara que el PSC continua sent la força política amb més vots a la ciutat, amb 8.424 vots i nou regidors, ha experimentat una disminució de dos mil vots respecte al 2019. Tot i això, els socialistes mantenen la seva posició dominadora, amb una distància considerable respecte a la segona força, ERC.

Els republicans, amb 4.566 vots, han vist reduïda la seva base de suport en prop de 2.700 vots respecte als comicis anteriors, i ha perdut dos regidors. Amb tot, ERC segueix sent la segona força política al ple, així com el principal partit de l'oposició, amb un total de 5 regidors.

Vox ha fet la seva irrupció en el ple de Rubí, aconseguint 2.964 vots, el que representa un 11% del total, i guanyant tres regidors. Per la seva banda, el PP, que no va tenir representació en el mandat anterior, ha obtingut 2.339 vots, equivalent a un 8,6% del total, i tindrà dos regidors en el ple. Amb percentatges de vot similars, trobem Veins per Rubí amb un 7,9%, l'AUP amb un 7,3% i En Comú Podem amb un 7,2%. Tots tres partits tindran dos representants en el ple, però els dos primers han duplicat la seva representació, mentre que els Comuns han perdut un regidor.

Una altra sorpresa durant la nit ha estat la desaparició dels representants de Ciutadans en el ple, ja que amb el 2,4% dels vots han perdut tots els seus tres regidors. Junts per Rubí, amb el 4,8% dels vots, s'ha quedat a les portes de recuperar la seva representació. En canvi, Valents i Som-hi no han aconseguit superar l'1% dels vots.

 

Resultats eleccions Rubí.

Resultats eleccions Rubí. 

ple rubi

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.