El PSC reivindica un hospital públic que doni servei a Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat

L’alcaldessa de la ciutat assegura que “la Generalitat ha descuidat que aquest municipi existeix”

Aquest dilluns a la tarda s’ha celebrat una comissió executiva de la federació del PSC a la seu de Rubí, on ha assistit l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, l’alcaldessa de Sant Boï i viceprimera secretària d’Acció Electoral i Organització, Lluïsa Moret, la diputada del Parlament de Catalunya, Eva Candela, i el tinent d’alcaldia a Sant Cugat, Pere Soler.

Durant la reunió, de caràcter privat, s’ha abordat la necessitat d’un hospital públic de referència que doni servei a les ciutats de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat.

L’alcaldessa de la ciutat ha explicat que en el 2005 es va realitzar un avantprojecte d’hospital, anomenat Vicente Ferrer, quan governava el partit socialista a la Generalitat, i es va treballar amb els dos operadors de la zona, en aquest cas Consorci Sanitari de Terrassa i Mútua Terrassa, per a la seva futura gestió. “L’hospital queda en el calaix amb el govern de Convergència, PDCAT, o no sé com, perquè ha canviat tant de nom, amb el president Mas”, ha dit.

La primera edil ha insistit en reivindicar l’hospital al territori com una necessitat “prioritària”, juntament amb els jutjats i una segona estació de Ferrocarrils. “La Generalitat ha descuidat que aquest municipi existeix (...) Hem demanat per activa i per passiva la necessitat d’un hospital. Creiem que no hi ha cap situació com la nostra arreu del país, cap territori que sumi 200.000 habitants i no tingui un dispositiu de referència i més proper”.

Martínez ha recordat les declaracions recents del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, qui descartava la construcció d’un hospital a Rubí en els pròxims anys, tot i que és una demanda “majoritària” de la ciutadania.  

L’alcaldessa de Sant Boï i viceprimera secretària d’Acció Electoral i Organització, Lluïsa Moret, ha declarat que la reunió d’aquest dilluns serveix per recollir les demandes del territori i ha assegurat que “tenim la constància que des del compromís que va adquirir en el 2007 la Generalitat, i que es va posar una primera pedra fins ara, han passat 15 anys de no resposta ni assumir aquesta necessitat”.

Moret ha afegit que “demanem directament al conseller Argimon, que ja ha estat a Rubí i ha manifestat el seu no explícit a aquest projecte, que reconsideri la seva resposta”.

El tinent d’alcaldia a Sant Cugat, Pere Soler, també ha expressat que l’hospital és una de les prioritats per al municipi veí, on governa la coalició d’Esquerra, la CUP i el PSC. “Necessitem aquest hospital de referència, a més, amb el greuge que tenim un salt tarifari de transport, és a dir, s’obliga el ciutadà perquè pugui gaudir d’un servei bàsic i necessari a gastar-se uns diners en transport públic( ...) També hem d’anar a Terrassa quan passa alguna cosa (...) No pot venir el conseller i dir que no es farà aquest hospital quan és una demanda del territori”.

Preguntats directament pel tipus d’hospital que reclama el partit socialista, l’alcaldessa de Rubí ha aclarit que seria un centre que atendria cirurgies ambulatòries, llits de convalescència, i tractaments com quimioteràpia, diàlisi, etc., tenint en compte que  “el 88% de la  freqüentació als hospitals de Terrassa es quedaria al centre de referència”.

En aquest sentit, l’hospital que es reclama per a Rubí i que també donaria servei a Castellbisbal i Sant Cugat, “no seria un hospital terciari ni serveis de primer nivell perquè no seria el que entenem que necessita el territori”, ha apuntat la primera edil, però sí que tindria urgències pediàtriques, una altra reivindicació històrica de la ciutat que el nou CUAP no ha resolt.

Pel que fa al trajecte que han de fer els rubinencs per desplaçar-se als dos hospitals de referència de Terrassa, l’alcaldessa ha denunciat “l’excursió” que suposa anar a l’Hospital de Terrassa en autobús interurbà, que cobreix també una part de la línia urbana.

Per últim, la diputada del Parlament de Catalunya, Eva Candela, ha recordat que el territori no demana "res extraordinari, demana l'ordinari, que no hi és, un hospital de referència de nivell tres, de proximitat per cobrir les demandes qüotidianes i intervencions quirúrgiques més freqüents". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.