Roberto Martín, Ciutadans: "La ciutadania no pagarà més per aparcar al carrer"

El cap de llista de la formació taronja ha explicat les mesures d'aparcament incloses al seu programa electoral

 

A l'última enquesta de satisfacció ciutadana publicada (vegeu notícia), l'aparcament a la ciutat era l'aspecte pitjor valorat pels rubinencs i rubinenques. En aquest sentit, Ciutadans ha anunciat que el seu programa electoral contempla solucions per posar remei a aquesta problemàtica ciutadana. 

 

La primera de les propostes anunciades per Ciutadans és la reconversió de la zona blava en zona taronja. D'aquesta manera, es garanteix la rotació de vehicles i la gratuïtat de l'aparcament. El cap de llista del partit per a les pròximes Eleccions Municipals del mes de maig, Roberto Martín, ha afirmat que "és una mesura importantíssima que fins ara no s'havia tingut el valor de fer ni de tan sols estudiar i en aquest moment nosaltres volem agafar aquest testimoni i donar resposta a la problemàtica". 

 

Segons el partit taronja, aquest canvi de funcionament no influiria a l'empresa adjudicatària que actualment controla l'aparcament a les zones blaves, ja que serien els mateixos treballadors els que s'encarregarien de garantir aquesta rotació de vehicles. Segons el cap de llista de Ciutadans "hem de garantir a la ciutadania que no pagarà més per aparcar al carrer".

 

Una altra de les mesures que proposa Ciutadans és eliminar les zones d'aparcament reservades a càrrecs electes que hi ha distribuïdes per diferents punts de la ciutat. "No pot ser que a una ciutat on hi ha un dèficit d'aparcament tan elevat els veïns vegin que hi ha càrrecs electes a l'Ajuntament que tenen la facilitat d'aparcar en espais on ells no ho poden fer", ha explicat Martín.

 

Ciutadans també es planteja negociar amb l'empresa adjudicatària que controla el pàrquing del Mercat, que de 8 h a 20 h es pugui aparcar de manera gratuïta. "No és normal que hi hagi gairebé 200 places d'aparcament buides durant tot el dia mentre que hi ha aquesta dificultat que tots els veïns i veïnes pateixen".

 

"Marquem com una prioritat que els nostres veïns i veïnes tinguin garantit un espai per aparcar i que els nostres negocis puguin veure's beneficiats d'aquesta mesura", ha explicat Martín qui també ha afirmat que aquestes mesures també s'estendran, en funció de la necessitat, al barri de Ca n'Oriol i a La Serreta, a banda del centre de la ciutat. "Estem parlant de mesures a curt i mitjà termini. En el moment que nosaltres entrem en aquest govern actuarem amb tota celeritat per aconseguir aquesta fita", ha conclòs el cap de llista per Ciutadans.