Roger Torrent: "Rubí ha de ser clau en la transformació del model productiu de país"

El conseller d'Empresa i Treball assisteix a una jornada empresarial d'Esquerra Republicana a l'hotel Park Sedó

Aquest passat dijous, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat Rubí per assistir a una jornada interna de la formació local d'Esquerra Republicana per reflexionar sobre la competitivitat empresarial i la formació universitària. Torrent va manifestar que la ciutat "ha de ser clau des d'un punt de vista de la transformació del model productiu de país", i ha assegurat que Catalunya està "en un procés de reindustrialització".

Segons el conseller, la ciutat és de "les més industrials del país i ha de contribuir a aquesta transformació que volem liderar en aquesta Catalunya postcovid". Un canvi de paradigma que passa per "la sostenibilitat i la digitalització", amb l'objectiu de crear llocs de treball i riquesa, però que ha de ser "una indústria del segle XXI".

En aquest sentit, Torrent ha destacat la tasca de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) com a eina per a totes aquelles empreses que volen transformar el model de producció, aconseguir la captació d'inversió estrangera i internacionalitzar el seu model de negoci.

El portaveu dels republicans a Rubí, Xavier Corbera, ha explicat que ja fa setmanes es reuneixen amb diferents empresaris de la ciutat per aprofitar "oportunitats i potencialitats", i també per obtenir la visió de les universitats pel que fa a la formació. "El que hem de fer des de Rubí és garantir els llocs de treball dels nostres ciutadans (...) i per fer això tenim la indústria, el pal de paller des de fa molts anys de l'estructuració de la ciutat. Sempre ho diem: Rubí serà industrial o no serà".

En aquest sentit, Corbera ha destacat la importància "d'arrelar" les empreses que hi ha actualment al municipi i que en vinguin de noves, i segons el republicà, això passa pel manteniment de les infraestructures, l'acompanyament de l'Administració, trobar finançament per a l'eix de la B-30 o potenciar la formació professional. "El sector de la indústria química i farmacèutica és molt important als nostres polígons i no hi ha cap cicle formatiu a la nostra ciutat que doni l'oportunitat de formar-se en aquests sectors. Són aquests desajustos els que hem de poder treballar o veure les experiències d'altres ciutats".

El republicà ha citat el cas de Manresa i l'Antiga Fàbrica "on l'Ajuntament ha fet una aposta molt important i un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya" i ha fet un paral·lelisme amb Rubí; "tenim el Vapor Nou, un espai amb un passat industrial que ara està en situació de desús i tenim el primer pol de Catalunya i el segon de l'Estat, i el més lògic seria que tinguessim la capacitat de tenir un espai que pogués generar totes aquestes sinergies". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.