Rubí assumeix la presidència de l'Arc Metropolità de Barcelona

L'Arc també reclama a la Generalitat que treballi per evitar situacions crítiques derivades per la sequera

L'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità de Barcelona ha elegit aquest dimarts a l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, com a nova presidenta de l'entitat durant la renovació dels òrgans de govern de l'Arc. La renovació dels òrgans de govern s'ha produït en el marc de l'assemblea general ordinària de l'entitat, celebrada aquest matí a la Masia de Can Serra de Rubí. A la trobada també s'han aprovat el Pla de treball i el pressupost per al 2024, així com l'informe de gestió de 2023.

L'Arc Metropolità considera que l'administració competent és qui ha d'assumir el rol de lideratge en situacions com la de sequera que estem patint actualment, motiu pel qual reclama a la Generalitat que assumeixi el seu paper. "Hi ha alternatives que hem proposat com a món local, però no som nosaltres qui definim, per això demanem a l'administració competent que pensi en escenaris que tenen efectes en la vida de les persones o la indústria", ha detallat la presidenta del col·lectiu.

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat la seva predecessora en el càrrec i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que ha considerat que la Generalitat "ha de prendre decisions posant-se en els pitjors dels escenaris" per poder fer front a situacions com l'actual. "No pot carregar en el món local el pes de la sequera", ha afegit.

Ana María Martínez també ha destacat que el fet que l'ACA estigui enviant les sancions als ajuntaments que han incomplert els límits de consum d'aigua no s'adequa a la realitat del país, donat que falta inversió en infraestructures. "Hi ha fuites en col·lectors, i demanem alternatives per acompanyar i no per responsabilitzar els ajuntaments, perquè la situació ens preocupa", ha assegurat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.