Rubí commemora l'aniversari de la Segona República

L'acte ha constat de la lectura d'un poema i la tradicional ofrena floral

Representants de partits polítics i entitats locals han commemorat aquest divendres els 92 anys de la declaració de la Segona República espanyola. Per tercer any consecutiu, s'ha fet a través d'un acte institucional que ha constat de la lectura d'un poema i d'una ofrena floral al monòlit que hi ha a la plaça de la República de la ciutat.

El Partit Socialista de Catalunya, En Comú Podem i Alternativa d'Unitat Popular han estat les formacions municipals que han participat en l'ofrena floral.

Ofrena floral en commemoració de la Segona República. FOTO: Estela luengo

Acte de commemoració de la Segona República. FOTO: Estela Luengo

Un moviment polític que sorgeix del rebuig a la monarquia

El 14 d'abril de 1931 es va proclamar a l'Estat espanyol la Segona República, un moviment polític de rebuig a la monarquia d'Alfons XIII, durant el regnat del qual va tenir lloc la dictadura de Primo de Rivera (1923-1930).

A Catalunya, Francesc Macià va proclamar la República Catalana, situació que va evolucionar en l'establiment de la Generalitat i amb l'aprovació el 1932 de l'Estatut d'Autonomia, que fixava les competències catalanes. Aquesta època va estar caracteritzada per la modernitat i la democratització de matèries com l'educació, l'economia i la sanitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.