Rubí Republicana-Primàries Catalunya aprova en assemblea la llista definitiva de candidats

El cap de llista, Lluís Roset, ha assegurat que han tingut propostes d'altres partits per anar junts però no han volgut acceptar

 

Rubí Republicana-Primàries Catalunya ha presentat i ha aprovat en assemblea la llista definitiva de persones que integren la formació per a les eleccions municipals del mes de maig.

 

Segons ha explicat Lluís Roset, cap de llista de Rubí Republicana-Primàries Catalunya, "es tracta d'una llista integrada per demòcrates, persones que provenen de l'ex PDCAT, votants de l'ANC, les CUP o Podemos. En aquest sentit, és de les llistes més transversals que he vist mai".

 

En els propers dies presentaran el seu programa electoral però Roset ja avança que un dels seus eixos principals és "fer la república, afavorir la participació activa dels rubinencs i que la ciutadania controli que tots els partits polítics compleixen les seves promeses electorals".  

 

En aquest sentit, Roset afegeix que "no farem Disneyland a Ca n'Oriol perquè volem una ciutat sostenible a llarg termini, pactada amb tots els partits".

 

Moments previs a l'inici de l'assemblea
Moments previs a l'inici de l'assemblea | Redacció

 

Pel que fa a la relació amb la resta de partits, Lluís Roset ha assegurat "per nosaltres les primàries són sagrades", i ha afegit "hem tingut propostes de partits per anar junts després de fer les primàries però no podem acceptar aquest tipus de proposta. Ho haurien d'haver acceptat quan els hi vam oferir".

 

Un dels partits que primer els hi va estendre la mà "va ser el PDCAT després de veure l'èxit de les primàries". Amb ERC, Roset ha afirmat que "des del principi ells no van voler saber res". A dins de Primàries Catalunya s'ha parlat molt i amb altres partits també però finalment no s'ha arribat a cap acord ja que "ningú volia passar per la fase de primàries".

 

Enquestes a peu de carrer

Rubí Republicana-Primàries Catalunya compta ara mateix amb 636 persones inscrites, preveu comptar amb una nova web properament i destaca que ha fet enquestes a peu de carrer, que encara continuen obertes, per saber què vol la ciutadania de Rubí.

 

Les principals reclamacions dels rubinencs són dues: la creació d'un hospital i una zona d'oci més propera. Pel que fa a la primera petició, Roset ha destacat que no és tant competència de l'Ajuntament de Rubí i, en cas que no es pogués dur a terme, la ciutadania de Rubí agrairia tenir un millor transport cap a altres hospitals propers, com el de Terrassa.

 

"Proposem posar un autobús directe en diferents horaris perquè la gent pugui anar a l'hospital de Terrassa, molt més econòmic que crear-ne un de nou a Rubí", ha conclòs Roset.