Seguretat, Policia comunitària, Civisme i Convivència, la nova àrea de l'Ajuntament

Dins de les novetats que presenta el nou organigrama també es troba el repartiment dels districtes entre els regidors

Aquest dimecres, l'alcaldessa Ana María Martínez, ha fet la presentació de l'organigrama municipal, on es mostra quines seran les competències de cada regidor. Aquest nou mandat tindrà dues novetats principals, la creació de l'àrea de seguretat, policia comunitària, civisme i convivència i l'aparició dels regidors de districte.

Aquesta nova àrea de seguretat està lligada directament a alcaldia, ja que Ana María Martínez ha explicat que "entenem la seguretat com un eix que ha de ser transversal i que no comporti només l'acció purament policial". Dins d'aquesta àrea, hi ha dos regidors que treballaran en competències en diferents serveis que són Marta Oliva amb el servei d'Acció Comunitària i Juan Antonio Brustenga amb Civisme i Relacions Ciutadanes.

La següent novetat és que cada regidor té assignat un districte de la ciutat, l'objectiu d'això, segons ha informat la primera edil, és facilitar la proximitat i la descentralització de l'administració. "Això farà possible que qualsevol ciutadà tingui molt clar quin és el seu referent de districte i a qui dirigir-se", ha declarat l'alcaldessa, ja que aquests regidors de districte tindran presència física i s'està treballant per buscar un espai adient a cada zona perquè el contacte del veïnatge amb el seu representant polític sigui més fàcil.

Al districte 1 s'encarregarà Rafael Güeto Ortiz, qui també serà segon tinent d'alcaldia i regidor de Planificació Urbana, Sostenibilitat i Serveis Municipals i, per tant, l'encarregat de liderar la redacció del nou POUM.

Les competències del districte 2 les assumirà Juan Antonio Brustenga, que també serà el responsable de Comerç, Civisme i Relacions Ciutadanes.

El districte 3 el portaran Juan López i Marta Oliva. El primer a més, és el quart tinent d'alcaldia i regidor d'Obra Pública, Manteniment Urbà i Esports. Oliva assumirà Acció Comunitària, Serveis Econòmics i Contractació.

El districte 4 estarà coordinat per Moisés Rodríguez, que repeteix com a primer tinent d'alcalde i és el regidor de Projecció de Ciutat, Innovació, Cultura, Desenvolupament Econòmic i Recursos Humans.

El districte 5 anirà de la mà de Maria del Carmen Alarcón i Víctor García, la primera s'ocupa de la regidoria de Drets Socials i Ciutadania i és tercera tinent d'alcaldia. García s'encarrega de la regidoria d'Ocupabilitat, Educació i Escoles Artístiques.

Finalment, el districte 6 l'assumirà Annabel Cuesta, que té les competències de Comunicació i Noves Tecnologies, Joventut, Igualtat i Salut Pública.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.