Tensió durant la visita a Rubí del president de VOX al Parlament

Concentració antifeixista i ampli dispositiu policial per l'arribada d'Ignacio Garriga a la ciutat

Aquest dilluns a la tarda, Ignacio Garriga, president de VOX al Parlament de Catalunya, ha visitat Rubí en el marc de la campanya 'Barris segurs', entre fortes mesures de seguretat i un ampli dispositiu policial. A la mateixa hora s'ha concentrat una trentena de persones de col·lectius antifeixistes de la ciutat, que l'han increpat durant el seu curt recorregut pels carrers del voltant de la plaça Nova Estació. 

Garriga ha denunciat "l'abandonament" dels veïns de Les Torres per part de les institucions i ha assegurat que Rubí "s'ha convertit en una de les ciutats on més inseguretat i immigració il·legal està arribant als seus carrers".  

Garriga ha titllat de "progres separatistes" les persones concentrades i també s'ha referit a un "apunyalament" en les darreres hores a la plaça de la Constitució, informació que ha estat desmentida per Mossos d'Esquadra, a qui no els hi consta un fet d'aquestes característiques a la ciutat des del passat mes de novembre. 

Manifestants antifeixistes a la rambleta Joan Miró envoltats de Mossos d'Esquadra. FOTO: NHS

Manifestants antifeixistes a la rambleta Joan Miró envoltats de Mossos d'Esquadra. FOTO: NHS

 

Una membre de la plataforma antifeixista de Rubí ha acusat VOX de fer "propostes xenòfobes" i de mentir a la gent. També ha dit que és un partit que vol eliminar la llei contra la violència masclista, no vol regular el preu dels lloguers o apujar les pensions. "El seu discurs no és legítim perquè és pseudo feixista i franquista, i no té cabuda en els nostres barris". 

Al final de la visita de Garriga s'han produït altercats entre manifestants antifeixistes i Mossos d'Esquadra a la rambleta de Joan Miró. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.