Tot llest a Rubí per acollir les eleccions al Parlament de Catalunya

Horaris, col·legis electorals o el seguiment de la jornada electoral, tota la informació prèvia al dia de les eleccions

Rubí, i la resta de Catalunya, viurà demà una tercera jornada electoral en menys d’un any, aquest cop amb les eleccions al Parlament de Catalunya. La cambra està integrada per 135 diputats, dels quals l'elecció de 85 correspon a la circumscripció de Barcelona.

Colegis electorals i meses

A Rubí s’obriran 90 meses, repartides en 24 col·legis que obriran a les 9h i es tancaran a les 20h. Consulta aquí la llista de col·legis electorals i la seva ubicació i aquí si encara no sap en quin col·legi has de votar.

Qui pot votar?

En aquestes eleccions poden votar les persones de nacionalitat espanyola majors d'edat el dia de la votació empadronades a Catalunya i inscrites al cens electoral. També tenen dret a vot les persones inscrites al cens CERA que resideixen permanentment a l'estranger. Al municipi, podran exercir el dret a vot 56.905 persones. 

Què cal portar el dia de la votació

Una vegada davant la mesa corresponent, per votar cal identificar-se amb el DNI, el passaport o el permís de conduir. Els documents poden estar caducats, però han de ser els originals, no fotocòpies. La votació comença a les 9 hores del matí i finalitza a les 20 hores del 12 de maig, sense interrupció. Tot i que la votació presencial acaba a les 20 hores, si al local electoral queden persones que encara no han votat i volen fer-ho, la mesa els deixarà votar.

Les persones que, per malaltia o per alguna discapacitat, tenen problemes per poder votar, poden rebre l'ajuda d’una altra persona que els acompanyi o d’algun mitjà material per traslladar els sobres electorals a la mesa.

Què es juga Rubí a les eleccions catalanes?

El 12 de maig Rubí veurà en joc diversos temes que afecten directament el municipi. El TOT explora alguns dels projectes locals pendents, els quals requereixen l'acció de la Generalitat de Catalunya com són l'hospital públic, la construcció de l'escola del bosc o la segona estació.

Més info: Què es juga Rubí a les eleccions catalanes?

Tots els rubinencs que es presenten a les eleccions del 12M

Dels 8 partits que tenen actualment representació al poder legislatiu català, 6 tenen a un rubinenc a les seves llistes per la circumscripció de Barcelona dels pròxims comicis. Durant les darreres setmanes hem parlat de cadascun d'ells i les seves tasques a la nostra ciutat. 

Més info: Els 6 rubinencs i rubinenques que es presenten a les eleccions del 12M

Seguiment de la jornada electoral

Des del TOT podreu seguir el desenvolupament de la jornada electoral a través del nostre web i les nostres xarxes socials, on es donaran a conèixer les dades dels dos avanços de participació, una a les 13 h i l'altra a les 18h, a més de tota l'actualitat del matí i possibles incidències. Un cop tancats els col·legis electorals, anirem actualitzant les dades de l'escrutini fins a arribar al resultat final.

A banda del nostre web, podreu trobar tota la informació al nostre Facebook, Twitter o Instagram.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.