Trobada d'En Comú Podem Rubí sobre els drets de les persones migrades

A l'acte es va parlar de discursos d’odi i el dret al vot de les persones migrades per a les eleccions municipals

Aquest diumenge, la formació local En Comú Podem Rubí va organitzar un acte sobre persones migrades on es va parlar sobre discursos d'odi, drets de les persones migrades i dret al vot per a les eleccions municipalsd del 28 de maig. L'acte va tenir com principal ponent al diputat per l'Assemblea de Madrid per UP, Serigne Mbayé Diouf.

Serigne va fer un repàs de la política actual parlant sobre els discursos d'odi i la seva repercussió sobre les persones migrades. També va parlar de les conseqüències que té la guerra d'Ucraïna i la mateixa Rússia al continent africà. Va explicar que "els moviments migratoris comencen als mateixos països i acaba transportant-se a altres continents".

Per altra banda, va assenyalar que, una vegada han pogut arribar a un altre país, les persones migrades són part de la comunitat i que, a més, treballen i paguen impostos. El diputat també va donar importància al fet de ser "subjectes polítics" i va destacar la necessitat de fer una campanya, com la de Rubí, amb el lema de: "Si vius a Rubí, vota a Rubí".

La coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, va explicar que "es continuarà defensant el dret a l'accés a l'habitatge per a tothom. No només per poder llogar, sinó per tenir accés a comprar un habitatge públic que garanteixi una part a migrants i per a gent jove".

A més, va parlar sobre el reconeixement que s'ha de donar a les treballadores de la llar, ja que "la majoria són migrants i s'ha de reconèixer el seu treball i dret a tenir una prestació per haver treballat a un habitatge de manera irregular. Actualment, aquestes persones tenen dret a cotitzar a la seguretat social".

Per la seva part, Mohammed Said, membre de la Sectorial de Noves Migracions de Catalunya en Comú, va explicar que les necessitats de les persones migrants "no estan en les agendes de molts partits polítics o dels mitjans de comunicació". Said va destacar l'activisme de la gent per evitar que s'invisibilitzin accions i problemàtiques que s'han de resoldre.

Per últim, la regidora Elena Montesinos va assenyalar que les persones migrades s'han d'implicar políticament fora i dins de les institucions i vetllar perquè es respectin els seus drets. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.