Una seixantena de rubinencs i rubinenques es concentra per l'alliberament dels presos polítics

La trobada també ha servit per recordar els actes previstos de cara a la Diada Nacional de Catalunya

Com cada dia 16, l'ANC i Òmnium havien convocat els rubinencs i rubinenques a la concentració mensual per demanar l'alliberament dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats i exiliades. En tractar-se del mes d'agost, en un principi es va dubtar si mantenir aquesta convocatòria per si hi havia massa gent fora de la ciutat de vacances. El president d'Òmnium a Rubí, Martí Pujol, ha recordat el motiu de mantenir aquesta convocatòria del mes d'agost: "Les presons no fan vacances".

Més d'una seixantena de rubinencs i rubinenques han respost a la convocatòria i han mostrat, un mes més, el seu rebuig a les presons provisionals i als exilis dels polítics catalans. En aquesta ocasió ja s'arriba als 22 mesos des que en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart entressin per primera vegada a la presó.

L'acte ha consistit en la lectura de dos textos d'aquests dos líders independentistes. En els dos parlaments es recordava "la necessitat de la unitat", de "la resistència social no violenta", de "la defensa de l'ús de les urnes" i de "la farsa del judici contra tot el procés".

Com sempre, l'acte ha comptat amb la part musical on s'han pogut escoltar l'Estaca, la Melodia dels Indignats i, finalment i per tancar l'acte, l'Himne dels Segadors

Diada Nacional de Catalunya

Durant l'acte s'ha recordat als assistents els diferents preparatius que s'estan duent a terme de cara a la Diada Nacional de Catalunya de l'11 de setembre. Així doncs, des d'Òmnium s'ha preparat la tradicional marxa de torxes del dia 10 al vespre que anirà des de la plaça 11 de Setembre fins a Doctor Guardiet, on s'hi faran parlaments. L'entitat cultural també s'ha encarregat d'organitzar autobusos per anar el mateix dia 11 a la manifestació a Barcelona. Els bitllets es poden adquirir als Viatges Franquesa del passeig Francesc Macià per 9 € i la sortida es farà a les 14 h.  D'altra banda, des de l'ANC s'ha preparat la manifestació de la Ciutat Comtal, on Rubí s'ubicarà al tram 13, i es vendran les samarretes a partir del dia 26 de setembre al local que l'entitat té al carrer Llobateras 65. 

Concentració Jordis del mes d'agost