Veïns per Rubí demana més suport per a les entitats locals

La moció que presentaran al ple de febrer deriva d'un seguit de queixes generalitzades del teixit associatiu de la ciutat

El grup municipal de Veïns per Rubí ha explicat que portarà al ple de febrer una moció per tal de mostrar suport a les entitats locals amb les queixes generalitzades que presenten. Aquestes queixes tenen a veure, majoritàriament, amb el manteniment dels equipaments on duen a terme les seves activitats i amb el retard en el cobrament de les subvencions. Des del partit asseguren que no es tracta d'una problemàtica individual, sinó que són les mateixes queixes que venen d'entitats completament diferents tant en mida com en activitat.

Pel que fa al manteniment de les instal·lacions, el partit lamenta que en el Pla d'equipaments aprovat el 2022, si bé es detecten un seguit de mancances en els espais que utilitzen les entitats, aquestes no tenen solució en les propostes d'actuacions del pla previstes per al període 2022-30. Per això, creuen que s'ha d'establir un pla de manteniment dels equipaments que actualment fan servir les entitats rubinenques, fer un estudi de les necessitats d'espai de totes les entitats actives i revisar el Pla d'equipaments vigent per incloure noves inversions fins al 2030 vinculades a les necessitats del teixit associatiu de Rubí.

En relació amb els recursos, la formació explica que porta anys reben queixes de les associacions per la tardança en el cobrament de les subvencions gestionades per l'Ajuntament, fet que perjudica la planificació de les activitats que realitzen. En aquest sentit, demanen establir un procediment de gestió interna de l'Ajuntament que agilitzi al màxim el cobrament de les diferents subvencions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.