Veïns Per Rubí demana una millora dels serveis de salut mental

Entre les demandes que presentaran al ple de novembre es troba reforçar l'atenció primària i crear un hospital de dia

El dijous 23 tindrà lloc el ple de novembre on, entre altres coses, s'aprovaran els pressupostos per al 2024. En aquest ple, Veïns per Rubí presentarà una moció per demanar una millora en els serveis de salut mental de la ciutat.

Des del grup municipal expliquen en el text que l'atenció a la salut mental de les persones i les comunitats és imprescindible pel desenvolupament d'una qualitat de vida digna, i lamenten que la desinformació en relació amb els problemes de salut mental puguin generar situacions de discriminació, estigmatització o rebuig.

També diuen que, actualment, els equipaments on se situen els serveis d'atenció a la salut mental, no tenen unes condicions adequades per oferir una assistència digna als seus usuaris, amb carències d'accessibilitat i superfície insuficient. "D'altra banda, els professionals de psiquiatria, psicologia, infermeria, treball social, auxiliars o altres figures de suport són insuficients per atendre les necessitats de la població a la qual presta servei", han afegit.

Per aquests motius, Veïns per Rubí proposarà al ple instar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a reforçar l'atenció primària a Rubí en l'àmbit de la salut mental, a traslladar els serveis de salut mental a un nou equipament on es pugui garantir un servei digne als usuaris, a incrementar el nombre de professionals de la salut mental a la ciutat i a crear un Hospital de Dia per a joves amb problemes de Salut Mental.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.