Veïns per Rubí presenta una moció per a fer una prova pilot de detecció de plagues de paneroles

El grup municipal demana que s'impulsi en un màxim de sis mesos una prova en la xarxa clavegueram dels barris on s’hagi detectat més presència d'aquests insectes

Veïns Per Rubí presenta una moció per a fer una prova pilot de detecció i seguiment de plagues de paneroles, que portarà al Ple Municipal del pròxim dijous de 28 de setembre.

El grup municipal considera que els efectes del canvi climàtic, segons diferents estudis científics, estan augmentant el risc de propagació de plagues a tot el planeta. "Segons un estudi de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) els efectes del canvi climàtic afavoreixen la propagació de plagues cada vegada més destructives que amenacen la supervivència de les plantes i els cultius". A més, també diuen que en l’àmbit urbà es considera que la temperatura és un dels factors que més influeix sobre el comportament, distribució geogràfica, desenvolupament, supervivència i reproducció de les plagues.

Veïns per Rubí posa com a exemple el que fan altres ajuntaments, com implantar “punts de vigilància” en la xarxa de clavegueram, per establir quina és la millor planificació per a fer disminuir la taxa de reproducció d’aquests insectes i, per tant, la seva presència a la via pública. Consideren que el consistori és el responsable del control de les plagues urbanes i els edificis municipals han d'estar "sanejats d’artròpodes i rosegadors, amb la finalitat de prevenir la transmissió de malalties i garantir la salubritat". 

Com a resultat, el grup municipal demana que s'impulsi en un màxim de sis mesos una prova pilot en la xarxa clavegueram dels barris on s’hagi detectat més presència de paneroles i s’hagin fet més actuacions, amb l’objectiu de crear un monitoratge per documentar-la i per elaborar un pla preventiu i d’actuació. A més, diuen que si el resultat és satisfactori, s'ampliï aquesta prova pilot a tots els barris de la ciutat i que es faci una campanya adreçada a la ciutadania per a informar del procediment de la presència de plagues.

Aquesta moció se suma a la de l'AUP de crear un viver d'arbrat públic i municipal; i a la d'En Comú Podem, de desenvolupar el Pla Nacional del Llibre i la Lectura

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.