Veïns per Rubí presentarà una moció per la falta de manteniment d'espais per a les associacions

Presentaran una moció en el pròxim ple municipal per la manca de manteniment en els espais municipals i el retard en el cobrament de les entitats

El portaveu de Veïns per Rubí (VR), Toni Garcia, ha avançat als mitjans de comunicació que el seu partit presentarà una moció en el pròxim ple de novembre per

Segons Garcia, Rubí compta amb un teixit associatiu molt divers i ampli, amb més de tres-centes entitats culturals, esportives, educatives, veïnals, cíviques, de serveis socials, etc., que els hi han traslladat diverses necessitats.

En aquest sentit, moltes d’elles es queixen de la falta de manteniment dels equipaments que fan servir o d’espai insuficient. “Hi ha elements que tenen una vida útil i s’han de renovar, el que implica una inversió. Trobem que molts d’aquests elements o no es renoven o es fa massa tard”, ha declarat el portaveu de VR, que no ha volgut detallar quines entitats s’han queixat ja que és una moció general.

Hi ha entitats que fan servir l’Ateneu municipal de Rubí i d’altres que no tenen un equipament assignat ni propi. Segons Garcia, una queixa habitual de les entitats que tenen un espai municipal és la falta de manteniment, “extensible a altres àmbits de la ciutat”, i d’inversions.

Segons el grup municipal, moltes entitats no disposen de cap equipament o espai per desenvolupar les seves activitats, fruit de la falta d’un nou Pla d’equipaments, del qual es va iniciar la seva redacció l’any 2016, i que va quedar aturat.

Tanmateix, asseguren que una altra de les reclamacions recurrents és el retard en el cobrament de les subvencions atorgades a les associacions i entitats de Rubí, de manera que moltes entitats han d’assumir les despeses d’actes de periodicitat anual, sense haver cobrat la subvenció de l’any anterior.

Per últim, sol·liciten que el registre Open Data Rubí estigui actualitzat per saber quines de les entitats registrades estan en situació activa, i d’aquestes saber quines necessitats concretes tenen per realitzar les seves activitats.