Veïns per Rubí proposa sis mesures per als pressupostos de 2024

Una d'elles és la inversió de 2 milions d'euros per la millora de les urbanitzacions

Els regidors del grup municipal de Veïns per Rubí, Toni García i Cristian Ruiz, han fet una roda de premsa el dimecres 13 de setembre a la tarda per a fer públic les propostes per al pressupost de 2024 i quines són les mesures que volen adoptar des de la seva formació. Les declaracions del partit local provenen de la Junta de Portaveus Extraordinària, on l'equip d'Ana María Martínez ha fet una primera proposta d'ordenances i pressupost per l'any vinent als grups del Ple. Segons Veïns per Rubí, el text contempla una pujada de 4 milions d'euros respecte al 2023, i per això el total serà de 95. El que denuncien és que aquest increment serà arran de pujar l'IBI un 15% i consideren que això no pot succeir.

Des de la formació, han fet una sèrie de propostes per a l'esborrany de 2024. La primera és el tema de les urbanitzacions. Volen una inversió de 2 milions d'euros per la millora de voreres, d'asfalt, de mobiliari urbà (papereres, bancs), i renovació i creació de nous parcs infantils. La voluntat seria mantenir aquesta quantitat anual en cada pressupost del mandat. A més, volen millorar el manteniment de neteja, parcs i espai urbà en general; i consideren que ha de quedar reflectit en el pressupost.

Per altra banda, demanaran la planificació i pressupost per l'avinguda de l'Estatut per 2024, i previsió plurianual. Des de fa temps, VR porta demanant la pacificació d'aquest tram de la ciutat i guanyar espai per a la ciutadania. A més, també vol comprometre al govern municipal a destinar 500.000€ en increment de massa de verd urbà, com arbres, arbustos, etc; i pretenen que aquesta mesura s'estengui a la resta del mandat i no només als pròxims pressupostos.

També s'han focalitzat amb la difícil situació de l'habitatge. Volen que es destinin 250.000€ en aquesta matèria, canviant les bases per a augmentar els llindars d'ingressos mínim, i així garantir que la partida es gasta totalment. A més, volen negociar no incrementar la pressió fiscal en les ordenances, com l'increment del 15% en l'Impost de Béns Immobles (IBI), i la reducció de tres a una assessora de govern, ja que "tenim en compte que no s'ha justificat la seva necessitat en el cartipàs. Entenem que l'única justificada ara mateix seria la cap de gabinet".

Les següents setmanes anirem veient que opinen la resta de partits sobre aquest esborrany, i quines són les seves propostes per aprovar els pressupostos de l'any vinent del govern en minoria del PSC.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.