Veïns per Rubí reclamarà la supressió del peatge de les Fonts

La formació local presentarà una moció al ple municipal per exigir la gratuïtat d'aquest tram de carretera

El grup municipal de Veïns per Rubí presentarà una moció en el ple de març per tornar a reclamar la gratuïtat del peatge de les Fonts. La formació vol instar al govern de la Generalitat a realitzar els procediments necessaris per suprimir el peatge de les Fonts de l’autopista C-16. 

Des del partit recorden que es va adjudicar la concessió i explotació de l’autopista Terrassa-Manresa per un termini de 35 anys, fins a l'1 de gener de 2022, però es va prorrogar quinze anys més, fins al 2037. "Actualment s’apliquen una sèrie descomptes en el tram Sant Cugat-Terrassa (...) que resulten insuficients per facilitar l’ús massiu d’aquesta via d’alta capacitat", assenyalen des de la formació local a través d'un comunicat. 

A més, recorden que pel nucli urbà de la ciutat passa la carretera C-1413, que uneix els municipis de Molins de Rei amb Rubí, on es pot continuar per la mateixa via
cap a Sabadell o, canviant a la BP-1503, cap a Terrassa. "La solució que es va plantejar fa anys per aquest problema que trenca en dos el municipi de Rubí era la construcció de la via interpolar amb la ronda est de Rubí, aquesta última, una autovia paral·lela a l’autopista C-16".

Des de Veïns afirmen però, que aquesta inversió no està en els plans del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i reconeixen que l’execució de la ronda est de Rubí és, com a mínim, "discutible" pel seu impacte mediambiental, ja que discorreria completament en paral·lel amb la C-16. 

"Tenint en compte aquesta circumstància, i la necessitat de pacificar el trànsit en la C-1413 en el seu pas pel nucli urbà, i els greus problemes de mobilitat
generats al nostre terme municipal, entenem que és necessari valorar adequadament la supressió del peatge de les Fonts, en termes cost-benefici, tant de mobilitat com d’impacte econòmic en el teixit empresarial, ja que afecta també a altres municipis veïns com Terrassa, Sant Cugat del Vallès o Matadepera, tenint en compte que no existeix cap altra via alternativa d’alta capacitat", expliquen.

Per últim, des de la formació assenyalen que no és la primera vegada que es presenten al ple municipal de Rubí mocions relacionades amb la política de descomptes al peatge de les Fonts que, "malgrat l’ampli suport majoritari, no han resultat mai satisfactòries".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.