Uns 20.000 joves estan pendents d'assignació de plaça d'FP

Aquest any, el procés de matriculació donava prioritat als alumnes de 4t d'ESO

Un total de 20.083 joves estan pendents de l'assignació d'una plaça de Formació Professional (FP), tant de grau mitjà com superior, però Educació assegura que els hi garanteix una ja que n'hi ha 26.652 vacants.

Enguany, el procés de matriculació va tenir un doble itinerari que donava prioritat als alumnes de 4t d'ESO. D'aquests, el 96,2% ha estat assignat a una de les places demanades i el 88,6% d'aquests la que havia triat en primera opció. El 96,2% és 30 punts superior a l'any passat.

Si es té en compte tant el grau mitjà com el superior, un 75,9% ha rebut assignació, 10 punts per sobre del curs passat, i a un 83% se li ha donat la primera opció. D'altra banda, un 23,5% dels alumnes de 4t d'ESO no s'han matriculat tot i tenir plaça assignada.

Llistes d'espera

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat que aquest és un procés viu i que tot just ha finalitzat la primera fase, amb la matriculació que va acabar el 22 de juliol. A partir d'ara s'enceta una segona fase on s'han de gestionar les llistes d'espera i on preveu que els alumnes pendents d'assignació obtinguin uns percentatges similars pel que fa a l'obtenció de plaça en un dels estudis demanats. Per als que no sigui així, ha explicat que se'ls acompanyarà i orientarà per tal que entrin en uns estudis que s'adaptin a les seves necessitats.

D'altra banda, Educació ha informat que la meitat de les persones de continuïtat que es troben ara en llista d'espera en no obtenir la plaça que volien només havien fet una petició. En línies generals, són 1 de cada tres els que només opten per una opció i sobre els que Educació insistirà en l'orientació per tal de reconduir-los.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.