Uns 370.000 cotxes marxaran de l'àrea metropolitana de Barcelona en la segona operació sortida

Hi haurà més d'un miler de punts de control de Mossos i s'habilitarà un carril addicional a l'AP-7

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 370.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 h de dijous i les 15 h de divendres, durant la segona fase de Setmana Santa. L'operació retorn tindrà lloc des de les 12 h del diumenge fins a les 24 h de Dilluns de Pasqua i s'estima que retornaran uns 570.000 vehicles.

Seran xifres de mobilitat similars a les Setmana Santa prepandèmiques, amb una distribució equitativa de destinacions de platja i muntanya. Entre les mesures que s'adoptaran per evitar retencions de tornada -tenint en compte els peatges alliberats- hi ha l'habilitació d'un carril addicional a l'AP-7, des de Vilafranca fins al Papiol, diumenge i dilluns.

Les vies que s'estima que concentraran més mobilitat són l'AP-7, la C-16, la C-17, la C-33, la C-35, la C-65, la C-31, l'A-2, la C-55, l'N-340 i l'N-145.

Els Mossos d'Esquadra establiran tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació, un total de 1.130 controls amb la participació de 1.511 efectius de trànsit. Seran controls d'alcoholèmia i drogues, seguretat passiva, distraccions, velocitat, transports o de motocicletes.A més, els Mossos faran 1.130 punts de control.

En aquesta operació especial no hi haurà restriccions per la Covid-19 i per això des del SCT calculen que es pot produir un efecte descompressió de la pandèmia en la mobilitat. A més, la majoria d'autopistes tenen els peatges alliberats i això suposa un increment del trànsit de pas en aquests eixos viaris.

De fet, el director del SCT, Ramon Lamiel, ha explicat que des de l'aixecament dels peatges s'ha notat aquest increment amb un total de 126 quilòmetres de cues i 166 hores de retencions, amb una mitjana d'1,3 hores de retencions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.