4 gorgues on refrescar-se sense anar a la platja

Aprofitar les vacances per fer passejades a la natura i refrescar-se en aigua dolça sempre és una bona opció

L'estiu és sinònim de platja, però també de gorgues. I és que hi ha qui prefereix l'aigua dolça a la salada, i a Catalunya hi ha múltiples opcions per gaudir d'aquesta possibilitat durant aquests dies on l'onada de calor encara està present i afectant el dia a dia de la ciutadania.

Us proposem 4 gorgues per descobrir aquest estiu:

Salts de Cabrera d'Anoia (Anoia)

La ruta recorre l'entorn de les Valls de l'Anoia, un territori que ha estat catalogat com a Espai d'Interès Natural. Envoltats de bosc, els torrents que van a desembocar al riu Anoia hi formen salts d'aigua de gran bellesa. A través de la ruta podreu descobrir els valors naturals dels engorjats, els boscos i els espais agrícoles que configuren el paisatge de les Valls de l'Anoia.

Cabrera d'Anoia. Salt de la Mala Dona. FOTO Catalunya Palau Robert

Cabrera d'Anoia. Salt de la Mala Dona. FOTO Catalunya Palau Robert

Gorgues de Sadernes (Alta Garrotxa)

A aquest paratge natural de l'Alta Garrotxa s'hi accedeix des de Sales de Llierca, Sant Aniol d'Aguja o Montagut, seguint els indicadors de rutes. Un paratge que ofereix aigües cristal·lines, a més d'un entorn on gaudir de la natura del patrimoni romànic de la zona.

Gorgues de Sadernes

Salt de la Foradada (Osona)

La roca Foradada, enmig de la riera de les Gorgues, a Osona, és un indret que captiva grans i petits. Es tracta d'un gorg vorejat de roca, al qual s'accedeix després d'una bonica excursió des del municipi de Cantonigròs. Una excursió ideal per fer amb nens i nenes, amb un recorregut de poc més de mitja hora d'anada i de tornada.

Salt de la Foradada

Basses del Borró (Sales)

Les quatre basses que ofereix el riu Borró aflorant a la superfície són un indret fantàstic on passar les calorades d'estiu de l'Alta Garrotxa. Per arribar a les més baixes, s'hi accedeix des del municipi de Sales, seguint les indicacions per la carretera. Per a la resta, ja cal planificar l'excursió.

Basses del Borró

Recordeu que cal ser respectuosos amb l'entorn, i respectar la natura, així com seguir les idicacions, recomanacions i restriccions establertes en cada espai.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.