La Gran Acció omple Rubí amb activitats al voltant de la prevenció de residus

La Plaça del Dr. Guardiet ha ofert tot un seguit de propostes enfocades en el reciclatge i la reutilització

La Plaça del Dr. Guardiet de Rubí s’ha convertit aquest dissabte al matí en el centre de diversos tallers i paradetes orientades a la sostenibilitat i el medi ambient. Aquest seguit d’activitats s’han realitzat amb motiu de la setmana europea de la prevenció de residus. Des de les 10:30h fins a les 14h, s’hi ha pogut trobar l’acte central de la programació d’aquesta setmana, La Gran Acció. Aquesta té com a objectiu principal donar visibilitat a la importància de reciclar, reutilitzar i prevenir per tal de preservar el medi ambient.

IMG 8281

La Gran Acció ha ofert activitats per tots els públics. Els més petits han pogut gaudir d’un taller d’estampació de roba i han pogut crear titelles amb material utilitzat. També s’ha dut a terme l’”arbre de la vida”, on nens i nenes han pogut escriure les seves propostes per millorar el planeta i penjar-les d’un arbre artificial fet a base de fils. Per tal d’aprendre a reciclar, els infants han pogut jugar a una piscina de boles, distribuint-les segons els seus colors en diferents galledes d’escombraries. L’activitat principal, doncs, ha estat ser capaç de diferenciar entre plàstics i envasos metàl·lics, envasos de vidre, paper i cartons, i orgànic.

 

IMG 8369

IMG 8307

Els més grans també han pogut gaudir d’un taller d’aprofitament dels aliments. Durant el matí s’han realitzat receptes com a exemple del malbaratament alimentari que es duu a terme a moltes cuines i de la necessitat de fer un bon ús dels aliments. La plaça també ha reunit els membres de Fridays For Future de Rubí que han volgut recordar l’emergència climàtica per la qual passa el planeta i animar a qualsevol ciutadà a unir-se al seu projecte.

IMG 8340

IMG 8310

A més, s’ha destinat una gran part de la plaça a la venda d’antiguitats, roba i objectes de segona mà. També s’han pogut trobar punts d’intercanvi d’objectes en desús i una paradeta per reparar electrodomèstics vells.

La celebració de la setmana europea de la prevenció de residus que va començar el passat 14 de novembre, finalitzarà el 24 d’aquest mateix mes. L’objectiu principal és potenciar uns hàbits de consum més sostenibles i conscienciar a la ciutadania de la necessitat de cuidar el planeta.

IMG 8291

Més informació