Adjudicada la redacció de l'anàlisi de factibilitat per construir una segona estació a Rubí

L'estudi haurà d'avaluar qüestions com si es construeix una estació o un baixador i la seva ubicació exacta

El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat aquest dilluns la redacció de l'anàlisi per avaluar la factibilitat d'una segona estació de la línia S1 d'FGC a Rubí per millorar la cobertura a la part central i nord del municipi. Al gener, la consellera de Territori, Ester Capella, ja va anunciar la licitació de l'estudi de factibilitat en una visita al Centre Operatiu a Rubí dels FGC.

Més info: Primer pas per construir una segona estació dels FGC a Rubí

Més info: La segona estació dels FGC de Rubí: cronologia d'una construcció que veu la llum al final del túnel

L'estudi, que té un període de redacció de 9 mesos i un cost de 35.700 euros (abans d'IVA), haurà d'avaluar qüestions com si es construeix una estació o un baixador i la seva ubicació exacta, ja sigui al polígon de la Llana o bé més al nord de la ciutat. L'anàlisi també haurà de considerar les solucions necessàries per donar connectivitat en cotxe, a peu i en bicicleta amb un nou viaducte que travessi la riera de Rubí.

També analitzarà amb detall el volum de gasos d'efecte hivernacle emesos o estalviats per l'execució de cada alternativa, tenint en compte la construcció de l'obra, el manteniment de la infraestructura, l'operació dels serveis i l'impacte pels canvis de mobilitat de les persones.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.