L’Ajuntament denega el projecte d’actuacions específiques a Can Balasc

El consistori informa que l'empresa no ha presentat l’estudi d’impacte ambiental requerit

L’Ajuntament de Rubí informa que ha denegat l’aprovació prèvia del projecte d’actuacions específiques en sòl no urbanitzable presentat per AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias, SL, (TMA Grupo Sánchez), ja que no ha presentat l’estudi d’impacte ambiental requerit. 

La Junta de Govern local va acordar el passat 6 de març requerir a l’empresa que, en el termini de deu dies, aportés un estudi d’impacte ambiental i l'esmena d’una sèrie de deficiències assenyalades en els informes tècnics municipals.

El 22 de maig, AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias, SL va presentar un escrit al qual adjuntava documentació tècnica i formulava una sèrie de consideracions, alhora que sol·licitava que es procedís a l’aprovació prèvia del projecte d’actuació específica en sòl no urbanitzable de Can Balasc. El consistori explica que, examinada la documentació aportada i les consideracions formulades, es conclou que no es dona compliment als requeriments efectuats anteriorment per la Junta de Govern Local relatiu a l’aportació de l’estudi d’impacte ambiental.

En conseqüència, s’ha declarat la mercantil AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias, SL decaiguda en el seu dret a aportar l’esmentat estudi. I s’ha denegat l’aprovació prèvia del projecte d’actuació específica presentat, ja que l’absència de l’estudi d’impacte ambiental al PAE impedeix l’avaluació ambiental preceptiva i la corresponent declaració d’impacte ambiental.

Al·legacions
El consistori explica que, durant el termini d’informació pública de l’expedient, s’han presentat 340 escrits d’al·legacions i es podrà accedir a una resposta raonada a través de la seu electrònica, a l’apartat de projecte d’actuació específica en sòl no urbanitzable per sol·licitar autorització urbanística del dipòsit de residus no perillosos de Can Balasc.

Mesa d'abocadors

Tanmateix, aquest 25 de juny s'ha celebrat una mesa d'abocadors a petició de la Plataforma Rubí sense Abocadors i l'AFA de l'Escola Rivo Rubeo, una de les principals afectades per la proximitat del futur abocador.

 

Més info: Sol·liciten una convocatòria urgent de la mesa d’abocadors

La Plataforma Rubí sense Abocadors va realitzar contra al·legacions a l'autorització ambiental que va concedir provisionalment la Generalitat a principis d'any per obrir l'abocador, tot i que el procés va quedar aturat a causa de la Covid-19 i ara s'ha reactivat de nou. Per aquest motiu, la plataforma està preparant un escrit per demanar a la Generalitat que accepti les contra al·legacions fetes abans de la pandèmia. 

Més info: La Generalitat concedeix provisionalment l’autorització ambiental a l’abocador de Can Balasc

D'altra banda, des del consistori han demanat informes a l'Agència Catalana de Residus (ACR), l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat, tot i que, a hores d'ara només han rebut informació de l'ACR. 

Possibles irregularitats durant l’Estat d’alarma

Durant el confinament els veïns es van queixar en reiterades ocasions pel trànsit de camions i moviments de terres entres els abocadors de Can Carreres i Can Balasc, tot i l'Estat d'alarma decretat. El consistori ha incoat un expedient sancionador als dos abocadors. No obstant això, l'Agència Catalana de Residus ha considerat que aquest moviment de terres no suposen una infracció i que TMA no tenia el deure de comunicar-ho. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.