L'Ajuntament invertirà 3,3 milions d'euros en el manteniment de les urbanitzacions aquest 2024

El desbrossament de canya del torrent de Sant Muç o la franja perimetral de prevenció d'incendis a Can Barceló són algunes de les actuacions previstes

L'Ajuntament ha anunciat que té previst destinar uns 3.357.000 euros durant el 2024 a tasques de manteniment de la via pública a les urbanitzacions. Aquest import suposa el 18% de tot el manteniment de la ciutat i un increment del 7% respecte del 2023. Així ho va explicar el regidor de Manteniment urbà, Juan López Núñez; el regidor del districte 2, Ton Brustenga Majó, i el regidor de Sostenibilitat i Medi, Andrés Medrano Muñoz, durant la reunió que van mantenir la setmana pasada amb el veïnat de les urbanitzacions del districte 2.

Actuacions previstes aquest any

El consistori ha confirmat que els treballs tindran a veure amb el manteniment del medi natural i de la prevenció d'incendis, la millora de l'asfalt i les voreres, i l'abastament d'aigua i el clavegueram. 

  • Manteniment del medi natural: desbrossament de canya del torrent de Sant Muç i del torrent de Can Solà (90.000 euros, dels quals el 75 % està subvencionat per l’ACA), manteniment dels entorns naturals de les urbanitzacions, de la xarxa d’itineraris i de fonts naturals.
  • Treballs de manteniment per prevenir incendis: franja perimetral de prevenció d’incendis de Can Barceló i manteniment de parcel·les de Can Barceló, Castellnou i Can Solà (76.000 euros, dels quals el 80 % està subvencionat per la Diputació de Barcelona) i, de forma parcial, franja perimetral de les Martines (5.000 euros).
  • Asfalt i voreres: creació d’escales que connecten el c. Cogul amb el c. Cardedeu i la carretera d’Ullastrell amb el c. Sean Mac Bride, estabilització de terres al c. Tenzu Gyatsolo i pavimentació de la vorera est de la carretera d’Ullastrell ─tram comprès entre el c. Can Bosch i el c. Sant Esteve i instal·lació d’enllumenat─.
  • Abastament i clavegueram: rehabilitació del dipòsit de Castellnou 2, ubicat al c. Puigpedrós, renovació de la xarxa d’abastament de Can Vallhonrat – Fase 4 i sensorització de sobreeixidors de la xarxa de clavegueram a Ximelis, Can Solà i Castellnou – Can Mir.

 

Els regidors també han fet una pinzellada de les inversions previstes de cara al 2025: la signatura d’un conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per l’ampliació del pont del camí de Sant Muç i l’execució de l’àrea d’esbarjo infantil i saludable a Can Barceló, una de les propostes dels Pressupostos participatius 2022.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.