AMPA Rivo Rubeo: "Si Rubí és ciutat amiga de la infància, que es noti"

L'Associació de mare i pares reclama millores de seguretat en les voreres que van de Sant Jordi Park fins al centre educatiu

 

 

Un dia qualsevol, vas a recollir als teus fills a l'escola i decideixes anar-hi caminant. Això es pot convertir en tot un perill si el teu fill està escolaritzat a l'Escola Rivo Rubeo. I és que l'Associació de Mares i Pares del centre educatiu fa anys que reclama millores a les voreres que van de Sant Jordi Park fins a l'escola.

 

Les reclamacions són ben senzilles i concretes i consisteixen en millorar la seguretat d'aquests infants, gent gran i cotxets que van caminant fins al centre. "Si Rubí és ciutat amiga de la infància, que es noti", afirmen representants de l'AMPA.

 

D'una banda, les mares i pares reclamen que s'augmentin les bandes reductores de velocitat per als vehicles i que aquestes vagin de vorera a vorera. "És habitual que els cotxes, en intentar esquivar la banda reductora de velocitat, s'acostin a la vorera tant que arribi a ser perillós per als vianants", afirma una de les representants de l'AMPA.

Banda reductora de velocitat que només ocupa un tram de la via, no de vorera a vorera
Banda reductora de velocitat que només ocupa un tram de la via, no de vorera a vorera | Núria Escudé

 

 

D'altra banda, les voreres que arriben fins a l'escola es troben en una situació pràcticament intransitable. Les d'una banda per les herbes i les de l'altra per sots i manca d'asfalt. "Jo no sé a qui correspon arreglar aquestes voreres però hem de recordar que per aquí passen diàriament infants, gent gran i persones amb cotxet que es troben amb moltes dificultats fins a arribar a l'escola", afirmen des de l'AMPA.

Una de les voreres del carrer que arriba fins a l'Escola Rivo Rubeo
Una de les voreres del carrer que arriba fins a l'Escola Rivo Rubeo | Núria Escudé

 

Una de les voreres té herbes i pals elèctric al mig que impedeixen transitar-hi, per exemple, amb un cotxet
Una de les voreres té herbes i pals elèctric al mig que impedeixen transitar-hi, per exemple, amb un cotxet | Núria Escudé

 

 

El desnivell creat per l'absència de la vorera fa que alguns infants caiguin quan passen per aquest punt
El desnivell creat per l'absència de la vorera fa que alguns infants caiguin quan passen per aquest punt | Núria Escudé

 

Un dels punts més perillosos, però, es troba en arribar a la rotonda que enllaça amb l'Avinguda de Can Sucarrats, tram de gran trànsit de vehicles pesats. En aquest punt, des de l'AMPA tenen dues reclamacions. D'una banda, es demana que els passos de vianants tinguin la vorera adaptada per accedir-hi amb els cotxets i perquè sigui més fàcil pujar-hi. De l'altra, es reclama la col·locació d'una barana en els trams més estrets per evitar que els infants i adolescents puguin caure en el moment de pas d'un camió.

Rotonda que travessa amb l'Avinguda de Can Sucarrats, amb gran trànsit de vehicles pesats
Rotonda que travessa amb l'Avinguda de Can Sucarrats, amb gran trànsit de vehicles pesats | Núria Escudé

 

 

Pressupostos participatius

Precisament, l'AMPA de l'Escola Rivo Rubeo va presentar una proposta als pressupostos participatius per millorar aquesta accessibilitat al centre educatiu. El centre fa 12 anys que funciona, el barri que l'envolta ha crescut molt en aquest temps i el carrer que s'utilitza per arribar-hi continua igual pràcticament que el primer dia. Així que van considerar que seria una bona via per aconseguir aquesta millora tan reclamada.

La iniciativa va rebre molt bona resposta ciutadana i molt suport a internet, arribant-se a posicionar, fins i tot, en segona posició. En canvi, en el moment de sortir publicades les propostes guanyadores, la que feia referència al Rivo Rubeo no hi era entre les tres seleccionades. Des de l'Associació de Mares i Pares lamenten la que consideren "una manca de comunicació amb l'Ajuntament i que, esperem, hagi estat simplement un malentès". "Si la nostra proposta s'excedia del límit econòmic que es permetia en aquest concurs era tan senzill com retallar-la i arreglar només el més urgent i necessari per fer segur el camí a l'escola", afirmen des de l'AMPA.