Ampli dispositiu policial per executar un desnonament a Rubí

Tres furgonetes de Mossos i una quinzena d’agents s’han desplaçat fins al carrer de la Plana de Can Bertran

A les 8 menys vint d’aquest divendres al matí, un cordó policial s’ha avançat a l’hora prevista per al desnonament i ha tancat per dues bandes el carrer Plana de Can Bertran. Tres furgonetes de les ARRO, dos cotxes policials i una quinzena d’agents de Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins al carrer on un pis acumulava sis odres de llançament. 

El pis és propietat de CaixaBank i el fons inversor Coral Homes, i des de fa quatre anys vivia una família amb tres menors. Aquests últims no estaven dins el pis en el moment del desnonament.

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí i altres entitats veïnals han estat des de primera hora del matí al voltant de l’edifici com a mostra de suport. Quatre dones més han fet costat a la inquilina dins el pis, fins que ha vingut la policia i ha tirat avall la porta amb una maça. El soroll dels cops a la porta es podien sentir des del carrer, on hi havia un clima de tensió i una persona de les que hi havia dins el pis ha hagut de ser atesa per una ambulància a causa d’un atac d’ansietat.

Després de tirar avall la porta i de superar el mur de mobles i objectes que s’havien col·locat com a mesura de resistència, s’ha procedit a fer fora les persones que hi havia dins el pis i a instal·lar una nova porta de seguretat amb alarma.

Durant les dues hores aproximadament que ha durat l’operació, membres de la PAH han increpat els policies i han fet clams de “un altre desallotjament, una altra ocupació”, i han llençat ous al cotxe de la representant de Coral Homes quan ha finalitzat el desnonament.  

Un cop expulsada del pis, la dona que hi vivia, en un evident estat de desolació, ha estat atesa per treballadores socials de la ciutat, que han assegurat que en aquests casos sempre ofereixen un allotjament per a casos d’emergència habitacional.

Aquesta solució però, no convenç a la PAH de Rubí, que explica que solen ser solucions temporals en hotels o en pisos compartits, i que també tenen un càrrec econòmic per a les persones desallotjades.

En aquest sentit, des de la PAH de Rubí es pregunten per què no s’està respectant la moratòria de desnonaments arran de la pandèmia fins a finals mes de febrer que va anunciar recentment l’executiu central.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.