Andrea (Sexto Sentido): "Amb les xarxes socials el teu producte arriba a molta més gent"

L'Andrea Gutiérrez, que porta 10 anys amb el seu negoci a Rubí, té 28 mil seguidors a Tik Tok

L'Andrea Gutiérrez va obrir la seva botiga d'aromes Sexto Sentido fa 10 anys, al carrer Creu núm. 21 de Rubí, però recentment s'ha canviat al local situat al carrer Maximí Fornés núm. 12. Ella va néixer a Barcelona, però amb 9 anys és venir a viure a Rubí i des de llavors ha fet d'aquesta ciutat "el seu món".

Ha estudiat dues carreres, i la segona la va fer a Castella i Lleó. Aquesta última comenta que se la va pagar treballant a una botiga d'aromes d'allà que recorda amb molta estima. "M'apassionava el que estava fent quan vivia a Castella", assenyala l'Andrea. 

L'Andrea amb unes de les espelmes que ven. FOTO: Estela Luengo

L'Andrea amb unes de les espelmes que ven. FOTO: Estela Luengo

 

Quan va acabar la carrera va tornar a Rubí decidida a buscar feina del que havia estudiat, però els seus pares li van plantejar la idea d'obrir una botiga del mateix estil que on estava treballant. Tot i que assegura que "l'any 2012 va ser una època molt dura de molta crisi i atur" va decidir arriscar-se per què havia trobat en les espelmes i els sabons la seva passió.

“Quan li poses afecte i passió a alguna cosa que t'agrada ha d'anar bé segur”

Tenia uns diners estalviats i amb això va obrir la botiga al primer local, però amb els anys diu que es va quedar petita. Comenta que cada cop feia més comandes, però que no va ser fins a la pandèmia que realment va començar a fer molts enviaments a domicili, molts cops inclús fora de Catalunya. "Jo havia de proveir fora de Catalunya I a més omplir la botiga, em faltava producte perquè no em cabia en el magatzem", menciona l'Andrea. Així doncs, aquest febrer de 2022 es va quedar lliure el local on està actualment i va poder obrir la botiga nova el passat mes d'abril.

"Em demanaven paquets per als seus familiars que vivien lluny"

D'aquesta manera, tota la situació del confinament i la pandèmia no va portar només coses dolentes, sinó que tot el contrari, va portar moltes coses bones per al negoci del Sexto Sentido. L'Andrea afirma que les comandes a domicili van augmentar molt i l'ús de les xarxes socials, més concretament TikTok, també van fer una pujada exponencial. És per això que va veure l'oportunitat perfecta per crear-se un compte i promocionar des d'allà el seu negoci.

Per al que per l'Andrea va començar com un entreteniment i una petita oportunitat de publicitar-se, va acabar prenent un to més seriós quan veia que pujava de seguidors i visites. Per tant, a finals de l'any passat va decidir invertir en una empresa que s'encarrega del contingut en xarxes socials dels negocis. "Jo faig els vídeos, els edito i els pujo, però ells em donen un pla setmanal els diumenges amb un patró a seguir segons el producte que vull promocionar" comenta la propietària de Sexto Sentido.

"Si sempre treballes amb un denominador comú que és la seguretat i la confiança, al final ho transmets als clients"

En el seu Tik tok sempre intenta promocionar els seus productes explicant anècdotes que li han passat en aquests 10 anys, donant-los sempre un toc "divertit, dinàmic i directe", perquè d'aquesta manera no deixa de ser un anunci, però "no sembla que estiguis venent matalassos a la tele". L'Andrea assegura que productes que ven des de fa molt temps, gràcies a internet estan tenint un èxit que abans no tenien. "Ara s'han fet molt virals els encens de feromones d'Hugo Boss i One Milion, sempre ho hem anunciat, però li hem donat una altra volta amb un toc humorístic i ara és el que més demanen" ens declara.

De fet, gràcies al seu nom d'usuari en xarxes socials (@sextosentidorubi), afirma que molta gent de fora de Catalunya la coneix com "la de Rubí". Diu que li agrada que la reconeguin per la nostra ciutat, perquè molts cops es relaciona amb les nostres festivitats i aquesta és la idea que vol que associï la gent amb la seva botiga.

@sextosentidorubi Cuando el suegro ya llega a la obsesión...jajajjaa.... #humor #sextosentidorubi #inciensos #aromas #suegro ♬ YO HE TRAÍDO EL CERTIFICADO MEDICO - Partyseo

Quan li preguntem sobre les seves expectatives de futur pel que fa al seu negoci, ens explica que a ella li encantaria continuar a Rubí i que, el seu objectiu és estar sempre innovant i fent coses dinàmiques i sempre tenint alguna cosa nova per a oferir als seus clients. De fet, ens comenta que té previst iniciar uns tallers sobre espelmes i sabons naturals i retransmetre'ls en directe a les seves xarxes. Pel que fa a tenir més botigues, diu que ja es veurà, però que per ara el més important per a ella és que no es perdi mai "l'essència del tu a tu".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.