Araceli García: "Estic molt orgullosa de la meva feina i d'haver pogut ser útil"

Entrevista a la treballadora que ha netejat i desinfectat l’estació de Ferrocarrils de Rubí en temps de coronavirus

L’Araceli García viu a Barcelona però fa dos anys que treballa en la neteja diària de l’estació de Ferrocarrils de Rubí.  D’ençà que es va decretar l’estat d’alarma és una altra de les moltes treballadores que ha estat en primera línia de foc, desinfectant amb afany qualsevol superfície susceptible de contacte per evitar els contagis de Covid-19. Malgrat el risc, i enfundada amb guants i mascareta, dóna gràcies per poder conservar el seu lloc de feina avui dia.

“Estic des del principi. Nosaltres no hem parat mai”, explica l’Araceli, qui reconeix que l’emergència sanitària “ha suposat molt de canvi perquè hem hagut de netejar tots els metalls i tenir-ho tot desinfectat. El nostre treball ha augmentat”.

L’Araceli assegura que ha viscut la situació personalment “trista” per la falta de gent a l’estació des de l’esclat de la crisi del coronavirus. A més, ella també ha estat malalta i, tot i que no se li ha fet cap test, descriu símptomes compatibles amb la Covid-19. “No tenia gana, una mica de mal de cap, símptomes la veritat no gaire forts però de seguida vaig anar al metge. També picor al cos sense saber per què, i totes les tardes calfreds i una mena de febre interna. A més tenia una bronquitis d’abans que no se m’havia curat bé”.

L’Araceli va estar quinze dies fent la quarantena: “m’ho va dir el metge per prevenció però encara no ho sabem, i les meves companyes no han estat contagiades però estan de baixa les persones més vulnerables. Així ho va decidir l’empresa per no arriscar-se”.

 

Aquesta treballadora, com la resta de professionals de serveis essencials que no han aturat la seva labor diària i han estat exposats al virus, reconeix que li ha preocupat poder contagiar la seva família. “Per descomptat que tenia por, perquè cada dia havia de sortir i durant aquells dies la cosa era molt greu. Vaig sentir por però gràcies a Déu la meva família està bé. Per sort, jo visc sola i venien a deixar-me el menjar a la porta”, referint-se als dies que va fer la quarantena.

Quan li preguntem per la importància de la seva labor de neteja i desinfecció de l’espai, l’Araceli respon que “la veritat és que estic molt orgullosa de la meva feina i d’haver pogut ser útil durant aquest temps que ho necessitaven. M’he sentit una de les persones privilegiades de donar-ho tot en aquest moment perquè això és una estació de transport públic i no podia parar”.

Des de l’estació de Ferrocarrils de Rubí, l’Araceli té una visió privilegiada del trànsit de persones i creu que “encara estem en un 50%, i a més no estan els nens. És menys que a l’estiu”.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.