Arrenca la primera reunió de la Taula d’Atenció a la Diversitat Funcional de Rubí

L’alcaldessa ha presidit aquesta trobada en la qual s’han presentat les accions incloses al Pla d’Atenció Integral a la Diversitat Funcional

La Taula d’Atenció a la Diversitat Funcional de Rubí ha realitzat aquest dilluns la seva primera reunió. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha presidit la trobada acompanyada de la regidora d’Igualtat i Benestar Social, Yolanda Ferrer Polo.

Les entitats i col·lectius que formen part de la Taula han conegut en aquesta primera convocatòria les accions incloses al  Pla d’Atenció Integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional que ja s’estan desenvolupant. Les més destacables són el pròxim trasllat de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) a les dependències de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de Les Torres, la creació d’un registre de persones amb diversitat funcional del municipi, la posada en marxa d’un dispositiu per a l’ocupació de persones amb discapacitat a través del programa SIOAS; entre d’altres, a més de la creació d’una xarxa de recursos de lleure per a persones amb diversitat funcional. Aquest Pla va ser aprovat per unanimitat pel Ple Municipal el passat mes de març i té vigència fins a l’any 2022. És un document que gira al voltant de la inserció i capacitació postobligatòria; l’habitatge; l’educació; el sociosanitari; l’accessibilitat i la mobilitat; i el lleure, l’esport i la cultura.

 

La trobada també ha posat l’accent en la propera celebració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, el dia 3 de desembre. Aquesta celebració començarà, però, l’1 de desembre a la Plaça del Dr. Guardiet amb una festa oberta a tota la ciutadania.