Atenció aquest dimecres si sents una sirena a Rubí: és un simulacre de risc químic

Es tracta d'un simulacre de Protecció Civil en el qual Rubí no està inclòs, però per la seva proximitat amb Castellbisbal alguns veïns podran escoltar la sirena i rebre missatges al mòbil

Protecció Civil farà sonar aquest dimecres, 29 de maig, les sirenes de risc químic del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En total, a les 10 del matí s'activaran 50 sirenes de 22 municipis i abastarà una àrea de 500.000 persones. Tot i que Rubí no forma part del grup de municipis inclosos en el simulacre, alguns rubinencs podran sentir la sirena que s'activarà al polígon Ca n'Estaper de Castellbisbal per la seva proximitat a la ciutat, concretament, es podria sentir al polígon Rubí Sud. A més, de forma simultània, els ciutadans que es trobin en l'àrea d'influència del simulacre rebran un missatge al telèfon mòbil explicant que en cas que l'emergència fos real caldria confinar-se "al lloc en què es troben o a l'edifici més proper si és que estan al carrer". 

Com serà el simulacre

A l'inici de la prova, a les 10 h, s'enviarà l'alerta de Protecció Civil als telèfons mòbils informant de la realització de la prova. Al cap d'uns minuts, s'activaran les sirenes de risc químic amb el so de confinament (so ondulant com el d'una sirena d'ambulància). El so d'inici d'alerta són tres senyals són tres senyals d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. 

A la finalització de la prova, al cap de 15 minuts, s'activaran les sirenes de risc químic amb el so de fi de confinament (un so pla més agut). En la mesura del possible, Protecció Civil recomana a la població que segueixi les pautes d'autoprotecció en cas d'accident químic: refugiar-se a casa o a l'immoble més proper, tancar portes i finestres, desconnectar tots els sistemes de ventilació i esperar la notificació de fi d'alerta. 

L'ens també recomana a la població de les zones on es desenvoluparà el simulacre que comprovin la configuració del seu telèfon per poder rebre l'alerta. Al web de Protecció Civil es pot consultar com fer-ho

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.