Avancen les obres de la planta de compostatge de Sant Cugat per reduir les olors a Rubí

L'AMB ha afirmat que millorarà els protocols de comunicació d'incidències per olors

La planta de compostatge està ubicada a tocar del límit municipal de Rubí i és origen de molèsties episòdiques per males olors que arriben a la part sud de la nostra ciutat.

Aquest dijous el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz ha visitat les instal·lacions i ha comprovat el progrés de les obres de millora de les instal·lacions, que han de facilitar certa reducció dels problemes d'olors que acaben afectant Rubí.

La trobada també ha servit per comentar quins seran els models futurs per aquestes plantes de compostatge, models que minimitzaran l'emissió de gasos deixant de funcionar els anys vinents com a plantes obertes de fermentació aeròbica i reconduir-se cap a una planta de circuit tancat amb aprofitament de biogàs. Aquest sistema és similar al que té la planta de Can Barba de Terrassa, destí de la fracció orgànica que es recull a Rubí.

A més, tot i que l'AMB té establert un sistema per gestionar les queixes d'olors de les diferents plantes, s'ha acordat reforçar els protocols de comunicació d'incidències. Les diferents queixes d'olors que reben es registren al sistema. Les que tenen especificat l'horari aproximat i el punt d'immissió, és a dir, des del lloc on s'ha sentit l'olor, les dirigeixen a un programa concret que realitza "retrotrajectòries" d'acord amb la informació dels vents del dia i hora especificats. Així determinen si l'olor pot provenir o no de la planta. Amb tots aquests registres, porten a terme un informe anual que estableix propostes de millora.
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.