Baixen els resultats a les proves de competències bàsiques de 4t d'ESO

Al Vallès Occidental la nota mitjana en llengua castellana és superior a la de llengua catalana

Les proves de competències bàsiques que els alumnes de 4t d'ESO van afrontar el març mostren un descens en el nivell acadèmic, segons els resultats que publicats pel Consell Superior d'Avaluació de la Generalitat.

La prova de llengua catalana i castellana han superat els 70 punts, 74,1 i 75,2 de mitjana respectivament. La prova de llengua anglesa s'ha quedat en 68,4 punts i les competències matemàtica (61,2) i cientificotecnològica (63,7) se situen força lluny dels 70 punts.

Al Vallès Occidental, els resultats han estat lleugerament inferiors a la mitja catalana, exceptuant la llengua catalana, on els estudiants de la comarca han tret 75,9 punts. En canvi, a llengua catalana els alumnes de 4t d'ESO han tret 73,6 punts. En les altres tres proves, llengua anglesa, matemàtiques i les competències cientificotecnològiques els vallesans han obtingut 67,0, 60,1 i 62,6 punts de mitjana.

L'informe referma i sosté que "hi ha evidències per continuar afirmant que el sistema educatiu català proporciona un coneixement equiparable de les dues llengües oficials a Catalunya en acabar l'educació obligatòria". L'exemple clar és a la comarca del Vallès Occidental, on la nota mitjana del castellà ha estat superior a la treta pels alumnes en llengua catalana.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.