Bars i restaurants de Rubí no hauran de pagar aquest any la taxa de terrasses

Els bars i restaurants amb terrassa de la ciutat quedaran exempts del pagament d’aquesta taxa amb caràcter retroactiu des del mes de març i fins a finals d'any

Els propietaris de bars i restaurants a Rubí deixaran de pagar la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. L'Ajuntament de Rubí ha comunicat que suspèn el cobrament d’aquesta taxa per evitar la despesa als establiments de restauració que han hagut de tancar forçats per l'alerta sanitària de la Covid-19. L’equip de govern municipal proposa que els bars i restaurants amb terrassa quedin exempts del pagament d’aquesta taxa amb caràcter retroactiu des del mes de març i fins a finals d'any.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, s’ha reunit aquest dijous amb restauradors locals. En el marc d’aquesta trobada telemàtica, l’alcaldessa els ha comunicat la mesura i ha analitzat amb les persones que regenten un local la situació del sector a Rubí.

L’alcaldessa s’ha reunit amb restauradors. FOTO: Ajuntament de Rubí

Amb aquesta suspensió es vol donar suport a un dels sectors més afectats per la situació d’emergència sanitària a la ciutat, el de l'hostaleria, juntament amb les activitats administratives i serveis auxiliars i la construcció, tal com va reflectir la darrera enquesta elaborada per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE).

Més info: Hostaleria, activitats administratives i construcció, sectors més afectats pel coronavirus a Rubí

 

Des del consistori informen que l’exempció de pagament d’aquesta taxa vol compensar una part d’aquesta afectació i té en compte, a més, que en la propera fase de la desescalada, bars i restaurants podran obrir només per atendre clients a les terrasses deixant distància entre taules de manera que es reduirà l’aforament de l’espai.

En aquest sentit, la fase 1 preveu l'obertura de terrasses mantenint una distància de 2 metres entre taules i deixant un pas suficient, també de 2 metres, per permetre la circulació de vianants. Els titulars hauran d'aplicar en tot moment les mesures d'higiene i prevenció en la prestació del servei com la neteja i desinfecció de l'espai de la terrassa, de les taules i cadires i altres elements, evitar l'ús de cartes de menú, posar a disposició dels clients dispensadors de gels hidroalcohòlics i estovalles d'un sol ús, entre d'altres mesures.

Més info: Rubí podria passar a la fase 1 dilluns vinent

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.