Les biblioteques ofereixen préstecs gratuïts de llibres per internet

Les biblioteques van tancar per l'estat d'alarma però es poden utilitzar els serveis virtuals de préstec

La Diputació de Barcelona ha obert tots els serveis virtuals de la Xarxa de Biblioteques Municipals, de la que formen part les de Sant Cugat, a tots els residents de Catalunya encara que no disposin de carnet de la biblioteca.  

Així, qualsevol ciutadà que ho sol·liciti (formulari) podrà fer ús dels serveis virtuals de les biblioteques, com el que ofereix la plataforma de préstec digital eBiblio, amb accés a llibres, pel·lícules i revistes.

També es pot accedir a les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic; l'In-edit TV, amb documentals musicals; o a audiollibres.

Pròrroga dels préstecs

 

De fet, aquest tipus de serveis virtuals han crescut de manera important durant el confinament i el tancament de biblioteques, passant de 907 préstecs en el període anterior al 14 de març a 2.523 diaris posteriorment. A més, s'està treballant per incrementar el nombre de títols disponibles.

La Diputació també ha prorrogat tots els préstecs de documents vigents fins al 21 d'abril, ha ampliat el termini per recollir els documents reservats a 30 dies i ha tancat totes les bústies de retorn de documents de les biblioteques per evitar desplaçaments innecessaris dels ciutadans.

Segueix l'última hora sobre el coronavirus a Rubí a través de les nostres xarxes socials TwitterFacebookWhatsApp i Instagram, o a través del nostre butlletí diari.