"Les caixeres ho estem passant molt malament", Carmen R., rubinenca i caixera d'un súper

Testimoni d’una caixera de supermercat rubinenca que treballa de cara al públic

La Carmen R. és rubinenca i caixera en el Caprabo del municipi veí de Sant Cugat. Explica al TOT Rubí que tant ella com les seves companyes estan “indignades” des que ha esclatat la crisi del coronavirus perquè no hi ha cap control a l’hora de fer les compres, la qual cosa reafirma una consumidora del mateix establiment.

Segons la Carmen, moltes persones vénen a comprar productes que no són de primera necessitat, posant-les en risc a elles i a les persones grans, “que no tenen a ningú que els hi faci la compra”. Explica que venen famílies senceres malgrat que les restriccions d’activitats indiquen que el més recomanable és que els menors no entrin als establiments.

“No se’ns facilita ni mascaretes, ni guants ni cap control. Les caixeres estem indignades perquè la gent continua venint a comprar ximpleries com pipes, una llauna de cervesa o una bossa de patates. Amb això ens posen en risc” explica aquesta treballadora, qui afegeix que “no hi ha consciència del que està passant. Les caixeres ho estem passant molt malament”.

Assegura que la incertesa i l’ansietat per un possible contagi sovint s’apodera dels professionals que juntament amb ella treballen de cara al públic. “És lamentable estar d’aquesta manera. Sé que falten recursos i els metges són els primers però nosaltres també tenim una gran càrrega viral per la quantitat de gent que entra i tot el gènere que ve de fora”.

 

La Carmen complirà 59 anys, té família i netes. “No veig a la meva família ni als meus veïns. Surto de casa i intento no trobar-me a ningú. Si jo tinc tanta cura amb tot, per què la gent no la té? La meva vida i la de moltes persones està en joc”.

Tot i això, situacions com la que estem vivint també treuen la part més solidària de les persones. Les treballadores s'han organitzat aquest cap de setmana per fer-se elles mateixes les mascaretes. Tenen dubtes sobre la seva utilitat però la Carmen explica que no ho fan tant per elles sinó per no contagiar a ningú. La Carmen també recorda que va ser una noia de trets asiàtics la que un dia li va facilitar un parell de mascaretes quan va sentir que no en tenien.

Segueix l'última hora sobre el coronavirus a Rubí a través de les nostres xarxes socials TwitterFacebookWhatsApp i Instagram, o a través del nostre butlletí diari.