La Caminada Nocturna torna amb la seva 16ª edició

Les inscripcions es podran fer a partir del 18 de setembre

La Caminada Nocturna de Rubí torna el 7 d'octubre amb la seva 16ªedició. Aquesta vegada, la zona d'inici i final de la marxa serà al polígon de La Llana i el recorregut tindrà dues distàncies, com a altres anys. El camí curt tindrà un recorregut de 5km i mig, i l'altre d'11 km. La zona nord de la ciutat ha sigut l'escollida per a aquesta edició, on hi ha diferents punts d'interès culturals i naturals amb l'objectiu que la ciutadania que s'apunti pugui conèixer el territori i tots aquells indrets que no es troben al centre del municipi.

Aquest itinerari tindrà com a primera parada la masia de Can Ramoneda, després la font i l'ermita de Sant Muç, passant a Can Roig i a les ruïnes de la masia de Can Guilera, fins a pujar a la torre del Conill (un dels punts més alts del terme de Rubí). Finalment, es donarà la volta i es tornarà al punt de partida per la masia de Can Pòlit. Hi estaran el grup de col·laboradors del Centre d'Estudis Rubinencs, que estaran a les diferents localitzacions donant explicacions per a les persones interessades a saber més dels llocs més emblemàtics de la ciutat.

A més, a La Llana es trobarà la zona de dinamització, on col·labora la SoniK de Rubí amb diferents activitats, com DJ's rubinencs i moltes altres sorpreses que des de l'organització encara no poden fer públic. Com sempre, la data és el primer cap de setmana d'octubre i afirmen que una de les novetats d'aquest any, és que es farà una sortida esglaonada perquè tots els inscrits no surtin de cop del punt d'inici. Confirmen que el registre està obert per a 1.200 persones, i la inscripció es pot fer a través de la pàgina web del Centre Excursionista a partir del 18 de setembre amb una donació com a finalitat solidària d'1€. El termini estarà obert fins al 28 de setembre, encara que es preveu que s'acabaran abans. Els participants podran recollir el seu dorsal al mateix local de l'entitat els dies 2,3 i 4 d'octubre. 

Des de l'organització diuen que es repartiran 2.000€, ja que hi havia donacions d'altres anys, i les entitats rubinenques que es beneficiaran d'aquestes donacions seran la Plataforma contra els Abocadors de Rubí i l'Oncolliga, que també estaran a les activitats de dinamització. A més, destaquen la tasca a l'Ajuntament de Rubí com un dels seus col·laboradors, que els ha ajudat a l'organització de la iniciativa. El primer tinent d'alcaldia i regidor del Districte 4, de Projecció de la Ciutat, de Promoció Cultural, d'Innovació, de Desenvolupament Econòmic i de Recursos Humans, Moisès Rodríguez, diu que "és una activitat que la podem agafar com a mostra. És de kilòmetre 0, molt endogàmica que projecta la ciutat. La població sap que existeix i està molt consolidada. Tothom ja espera la Nocturna i diu molt dels joves que volen fer coses. Aquesta activitat neix de gent que s'estima molt la ciutat i el seu patrimoni." A més, ha volgut destacar de la feina que fan els voluntaris, que s'estima que seran uns 150.

Finalment, fan una crida perquè els participants vinguin amb la roba corresponent perquè l'any passat, a causa de la pluja, n'hi havia fang al camí i altres adversitats.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.