Un camió aixafa el peu a una alumna i destrossa l'ordinador a una altra del JV Foix

L’AFA de l'institut lamenta els fets i demana un pas alternatiu per als camions que circulen davant del centre escolar

Gran ensurt aquest dijous a l'Institut JV Foix de Rubí. Un grup d'alumnes seia a tocar d'un pas de vianants pròxim a l’entrada del centre escolar quan ha passat un camió a alta velocitat i ha aixafat el peu dret a una alumna i una motxilla amb un ordinador dins a una altra, deixant-lo destrossat.

Segons expliquen els testimonis presents, el conductor no va parar per prestar auxili i les dues mares de les menors afectades han interposat una denúncia en el jutjat.

Des de l'Associació d'Alumnes i Famílies (AFA) del Foix han emès un comunicat on lamenten l’incident, que podia haver tingut conseqüències tràgiques. “Ja fa temps que denunciem la necessitat de buscar un pas alternatiu per als camions o bé que no circulin en els horaris d'entrada i sortida del centre” expliquen.

“Encara estem amb l’ensurt”

La mare de la menor ferida explica al TOT Rubí que la van haver traslladar a l’hospital per aixafament dels dits del peu dret i, tot i que no hi ha cap ós trencat, ara ha d’anar amb crosses i no ha recuperat la sensibilitat de la part afectada. Recorda que a banda de la seva filla, hi havia més alumnes de batxillerat prop d’aquell pas de vianants, on sovint s’hi posen en els descansos entre classe i classe.

Tant ella com la mare de la menor a qui el camió va aixafar la motxilla amb l’ordinador dins han interposat una denúncia en el jutjat de guàrdia número 7 de la ciutat, i han aportat la fotografia i matrícula del camió. Assegura que ho han hagut de fer en el jutjat davant les objeccions que li han posat Mossos d’Esquadra i Policia local. “Encara estem amb l’ensurt, agraïda al jutjat i amb la frustració d’anar a la policia i que ens diguin que no ha passat res”.

La mare de la menor ferida explica que per les característiques del camió fotografiat ha pogut saber que pertany a una empresa subcontractada per una altra que té un dipòsit de runes molt pròxim al lloc dels fets. Diu que ha parlat amb l’empresa per posar-la en coneixement dels fets però que la resposta ha estat “que no ha passat res”.

Circulació de camions aquest divendres a mig matí al Camí de Can Canyadell, davant l'entrada de l'institut Foix. FOTO: NHS

Circulació de camions aquest divendres a mig matí al Camí de Can Canyadell, davant l'entrada de l'institut Foix. FOTO: NHS

Joves que es trobaven en el mateix lloc dels fets aquest divendres expliquen al TOT que no és la primera vegada que ha estat a punt de produir-se un incident similar, i que es tractaria d’un conductor “picat” amb ells per situar-se tan pròxims a aquest pas de vianants i que sovint els hi pita perquè s’apartin.

Tot i això, asseguren que aquest dijous el camió anava a gran velocitat, no han tingut gairebé temps per apartar-se i una de les rodes del vehicle ha envaït la vorera. Malgrat passar per sobre del peu i una motxilla de dues alumnes, el conductor no es va aturar i va continuar la marxa fins a una rotonda que es troba a escassos metres per canviar el sentit de la circulació. A la tornada, els mateixos joves van poder prendre fotos amb el mòbil i anotar la matrícula.

Gran circulació de camions i trànsit de vehicles davant de l'escola

L’incident amb el camió ha ocorregut en un pas de vianants molt pròxim a l’entrada de l’institut, al Camí de Can Canyadell, i per on sovint circulen camions i vehicles pesants. Es tracta d'una zona molt transitada, on també arriben autobusos escolars, de línia, a més dels de les mateixes famílies que porten als alumnes a l'escola. 

Des de l’AFA del Foix recorden que “afortunadament avui parlem només d'una lesió lleu, però podríem estar lamentant fets molt més greus.” i afegeixen que en una reunió recent amb l'Ajuntament, aquest “no va mostrar cap predisposició a forçar l'empresa a respectar aquests horaris ni es va avenir a posar vigilància policial en aquestes franges horàries”.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Rubí ha informat que en els pròxims dies es plantejarà a la direcció del centre i a l'AFA diferents mesures "que han d’anar en la línia de resoldre qüestions que afecten el trànsit en l'accés i la sortida del JV Foix". També es comprometen "a parlar amb l'empresa que gestiona el trànsit de camions per la zona de l’institut JV Foix per aconseguir restriccions horàries adequades a la vida lectiva del centre"

Més info: L'Ajuntament es compromet a restringir la circulació de camions en horari lectiu al Foix

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.