Comencen dos dies de vaga a la sanitat i l'ensenyament

La insatisfacció generalitzada del sector educatiu i sanitari els han portat a convocar diferents vagues que han coincidit aquesta setmana

Els sectors sanitari i educatiu han començat dos dies de vaga aquest dimecres, 25 de gener. El col·lectiu de professors i personal sanitari reivindica millores laborals i més inversió de la Generalitat, després d'anys de retalldes i dificultats pels treballadors.

Vaga de mestres

El sindicat USTEC va ser el primer en cridar a la mobilització del professorat per aquest 25 i 26 de gener i ja s'hi han sumat altres sindicats, com Comissions Obreres o CGT. Una mobilització que arriba després de diverses aturades durant el 2022. Tot i que al setembre es va arribar a un acord amb el Departament d'Ensenyament, la comunitat educativa torna al carrer per reivindicar més millores. 

Entre les demandes, destaca la petició d'invertir més diners en educació per tal de revertir les retallades. Destinar el 6% del PIB a educació, la derogació del decret de plantilles, l'augment del personal laboral, la recuperació del poder adquisitiu o l'escola inclusiva són algunes de les reivindicacions.

Vaga de personal sanitari

La vaga a l'ensenyament coincideix amb la vaga del sector sanitari, impulsada per Metges de Catalunya. Així, el sindicat vol posar remei a la “davallada sense fre” en què es troba el sistema català de salut. L’aturada, a la qual estan cridats a adherir-se els 25.000 facultatius que treballen al Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública, arriba després dels diferents crits d’alerta llançats per l’organització sobre la "degradació" de la sanitat pública que “no han tingut una resposta decidida i concreta” per part l’Administració.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.