El confinament agreuja les situacions de violència masclista

Els Mossos fan una crida a la ciutadania a denunciar les situacions de violència masclista que percebin al seu entorn

Les administracions han reforçat els serveis d'atenció a les dones que pateixen violència masclista per donar resposta a la situació de confinament i que obliga a moltes dones a conviure permanentment amb el seu agressor. Així ho constaten diferents institucions públiques, com la Generalitat, els Mossos d'Esquadra o la Diputació de Barcelona.

L'Institut Català de les Dones de la Generalitat, ha reorganitzat els serveis que gestiona per poder garantir l'atenció a les dones en situació de violència masclista durant els dies que duri el confinament amb l'objectiu que no hi hagi cap dona desatesa malgrat la dificultat de mobilitat i atenció presencial.

Per tot això, es recorda a la ciutadania els següents serveis permanents i gratuïts d’atenció a les dones en situació de violència: al telèfon gratuït i confidencial 900 900 120 i i al correu electrònic 900900120@gencat.cat.

Pel que fa a Rubí, el consistori ha informat que les dones que puguin estar patint violència masclista poden seguir contactant amb el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) trucant al telèfon 935 887 000, de 9 a 14 h. Les psicòlogues del servei les atendran prioritàriament de manera telefònica i, en aquells casos que sigui necessari, podran concertar trobades presencials extremant totes les mesures de seguretat.

La Policia local també està a disposició de les víctimes de la violència masclista les 24 hores a través del telèfon 935 887 092 (o 092). Les dones disposen igualment del telèfon general d'emergències, el 112.

 

Cartell de la campanya contra la violència masclista de la Diputació de Barcelona

  

 

Campanya contra la violència masclista

La Diputació de Barcelona ha dissenyat la campanya “Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament”, a la qual s'hi ha sumat l'Ajuntament de Rubí, amb l’objectiu d’interpelar directament a la ciutadania per fer-la partícep i co-responsable a l’hora de denunciar qualsevol cas de violències masclistes que en tingui coneixement.

Un dels impactes de gènere que està tenint és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor, alhora que els serveis d'atenció especialitzada estan patint una reconfiguració, davant aquesta situació d’excepcionalitat, i no poden garantir les mateixes prestacions que en condicions normals.

La convivència obligada afecta a les dones víctimes de violència masclista que estaven en programes d’assistència, i que ara han pogut quedar interromputs o es presten de manera virtual, però també pot agreujar els casos de violència latent, i fer-ne aflorar de nous.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic