Confusió en els cribratges a Rubí

Aquest dilluns van arribar queixes d'usuaris assegurant que no se’ls hi havia efectuat la prova PCR en sol·licitar-la si no presentaven simptomatologia

Divendres passat, el Departament de Salut anunciava que es faria un cribratge porta a porta per detectar focus actius de Covid-19 en determinades zones de Rubí. Això significava que es contactaria de forma selectiva amb els contactes estrets de positius que no s’havien pogut localitzat pels rastrejadors telefònicament per procedir a fer una prova PCR.

Cal tenir en compte que no sempre les persones contactades accedeixen a fer-se la prova per les conseqüències que pot tenir en el seu àmbit laboral, sobretot per a les persones que treballen en l’economia submergida o amb una situació personal precària. .

Dita acció havia de començar aquest dilluns dia 7 i s’allargava fins al dijous 10, inclòs el porta a porta en els comerços situats en alguns carrers del barri 25 de Setembre i del barri Les Torres, a les zones de Ca n’Oriol i la Plaça del Sol, on han augmentat el nombre de positius darrerament.

En principi es tractava d’un cribratge selectiu als veïns d’aquestes zones per identificar contactes estrets, i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí, que ha posat a disposició voluntaris de Protecció Civil, agents de la Creu Roja i agents cívics de la ciutat.

 

Aquest dilluns a primera hora però, l’Ajuntament de Rubí anunciava a través de la seva primera edil, que els veïns de tres barris de Rubí (Les Torres, Ca n’Oriol i el 25 de Setembre) podien anar a fer-se les proves PCR de forma voluntària als centres d’atenció primària de Mútua i Anton Borja amb l’objectiu de fer un control més acurat dels contagis. En aquest sentit, inclús es recomanava que els veïns d’aquests tres barris es dirigissin de forma voluntària al seu CAP a fer-se la prova de diagnòstic.

Ja no era un cribratge selectiu però aquesta no era la directriu inicial que havien rebut els CAP de la ciutat, i aquest dilluns van arribar queixes de veïns d'aquests tres barris assegurant que no se’ls hi havia efectuat la prova PCR en sol·licitar-la si no presentaven simptomatologia.

Passada la confusió inicial de les primeres hores, altres persones dels tres barris esmentats sí han pogut fer la prova, trucant prèviament o demanant-la de forma presencial al CAP Mútua.

Aquest mateix dimarts, el CAP Anton de Borja ha anunciat que les PCR voluntàries per als veïns de 25 de Setembre i Les Torres es faran aquest dimecres i dijous de 8 h a 14 h i de 15 h a 20 h ja que, fins ara, només s'estaven fent tests a pacients que presentaven símptomes, segons Ràdio Rubí.

 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.