El Consell de l’Advocacia insta les administracions a implantar la vacuna anticonceptiva de senglars

L'èxit de la prova pilot demostra que és una alternativa viable als mètodes cruents de control de la població

La Comissió de Dret Animal del Consell de l’Advocacia Catalana insta les administracions a implantar la vacuna anticonceptiva de senglars desenvolupada per la UAB per reduir-ne la població. Considera que la prova pilot implementada per la Facultat de Veterinària als municipis de Terrassa, Sant Cugat, Matadepera i Vacarisses, ha demostrat que el control de la fertilitat a través del vaccí ha estat un èxit entre les femelles i els mascles joves i que la seva esterilitat podria ser permanent. Això fa que sigui ja una alternativa viable als mètodes cruents de control de de la població d’aquesta espècie, tot recordant que la utilització de de mètodes ètics és una obligació de les administracions públiques.

“L’experiència constata que l’eliminació dels individus d’una espècie no és un mètode efectiu de control de la població i acaba provocant a mig termini un increment de la mateixa”, ha manifestat el president de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Consell, Ignasi Puig Ventalló.

Pel que fa a Rubí, a urbanitzacions com Can Solà, Can Barceló, Castellnou i Sant Muç i els barris de Can Fatjó, El Pinar i Can Vallhonrat hi ha una important presència de porcs senglars. Per minimitzar el risc per a les persones, tant l’Ajuntament com els Agents Rurals recomanen no donar menjar als senglars, i llençar les escombraries dins dels contenidors pertinents, per tal que les restes de menjar quedin fora de l’abast dels animals.

Més info: L’Ajuntament de Rubí recomana no alimentar els senglars

Un projecte premiat pel Col·legi de l’Advocacia de Girona

El projecte de recerca d’una vacuna anticonceptiva per a senglars va rebre l’any 2019 el Premi “Ànima” de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Girona (ICAG), un guardó que distingeix a aquelles persones, organitzacions i institucions que treballen per a la protecció dels animals i per a la defensa dels seus drets.

Comissions de Protecció dels Drets dels Animals

La Comissió de Dret Animal del Consell de l’Advocacia Catalana està formada per representants de les 14 Comissions de Protecció dels Drets dels Animals dels Col·legis d’Advocats de Catalunya: Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Terrassa, Sabadell, Mataró, Granollers, Reus, Manresa, Tortosa, Sant Feliu de Llobregat, Figueres i Vic, i també hi és representada la Comissió de les Illes Balears.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.