El Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental demana més mesures per fer front a la sequera

Els alcaldes de la comarca han aprovat una Declaració sobre la situació d'emergència a Catalunya

El passat 1 de febrer, Rubí i 202 municipis que depenen del sistema Ter-Llobregat van entrar en la fase d'emergència 1 per sequera. Entre les mesures que contempla aquesta nova fase, hi ha la reducció de la dotació d'aigua per habitant i dia a 200 litres com a principal. És per això que el Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental ha elaborat una declaració on proposen el següent:

  • Demanar a la Generalitat de Catalunya que s'afrontin de manera urgent les inversions necessàries per garantir el subministrament d'aigua a tota Catalunya, augmentant de forma exponencial l'obtenció d'aigua per mitjà de dessaladores i la regeneració.
  • Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que continuï l'ampliació de noves línies de subvencions als ens locals per executar obres per augmentar la capacitat d'ús de xarxes d'aigua regenerada, l'optimització de la xarxa municipal de subministrament, i el control i reparació de les canonades garantint una gestió ràpida i àgil.
  • Sol·licitar a la resta d'institucions competents la seva implicació per donar solució amb la màxima diligència a la problemàtica de la sequera.
  • Demanar al Govern de la Generalitat un diàleg imminent i una actuació coordinada i consensuada amb els ens locals per a poder definir les restriccions i previsions d'actuació de les fases Emergència 2 i 3.
  • Demanar al Govern de la Generalitat que es tingui en compte les peculiaritats dels diferents territoris i de la seva realitat socioeconòmica a l'hora de plantejar restriccions o limitacions que puguin afectar a explotacions agrícoles i ramaderes, així com espais industrials.
  • Iniciar la campanya de sensibilització a la ciutadania per continuar fomentant l'estalvi d'aigua, de forma coordinada entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els municipis de la comarca.
  • Comunicar aquesta declaració a les entitats municipalistes (FMC i ACM), a la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Presidència del Govern de la Generalitat i el Ministeri de Transició ecològica i el repte demogràfic.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.