Continuen augmentant els autònoms a Rubí

És el tercer municipi del Vallès Occidental que més ha pujat en autònoms respecte del 2022

Rubí continua amb la tendència a l'alça dels autònoms, i és que segons les dades de l'Observatori del Vallès Occidental, durant l'últim trimestre del 2023 van augmentar un 0,5% respecte del tercer trimestre, i un 2,8% respecte del mateix període del 2022, situant-se en un total de 4.825.

Així doncs, Rubí es converteix en el tercer municipi del Vallès Occidental que més ha pujat en autònoms respecte de l'any anterior, darrera de Sant Llorenç Savall i Santa Perpètua de Mogoda, que han experimentat una pujada de 3% o 5,3% respectivament. A més, durant el 2023 Rubí no ha patit cap davallada en aquest sector, que trimestre rere trimestre ha anat pujant.

Si comparem aquestes dades amb els municipis amb una població superior a 50.000 habitants de la comarca, encara es fa més notòria, ja que cap d'aquests ha arribat a l'1% d'augment. Terrassa +0,2%, Sabadell +0,4%, Sant Cugat puja un 0,5% i Cerdanyola fins i tot perd autònoms, amb una disminució de -0,1% respecte del 2022.

Tendència al Vallès Occidental

Pel que fa al total de la comarca, el treball autònom creix o es manté en 14 dels 23 municipis que hi ha, i en termes generals, ha augmentat tímidament, un 0,2% respecte del tercer trimestre i 0,4 € respecte del 2022.

Bretxa de gènere

Aquest estudi també deixa veure la diferència entre el tipus de contractacions que reben els homes i les dones, i és que el 45,7% dels contractes signats durant l'any 2023 per homes eren indefinits, mentre que entre les dones aquesta proporció baixa fins al 36,5%. També es veu una clara diferència amb la contractació a temps parcial, ja que un 62,7% de dones reben aquest contracte en diferència amb el 37,7% dels homes.

Així mateix cal destacar que el 48% de les persones desocupades es troben en situació d'atur de llarga durada i d'aquestes, el 30,2% són dones, envers el 17,8% dels homes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.