Contxita Crisol: “No estem com a la pandèmia, però ja hi ha forats als prestatges”

Entrevista a la propietària del Condis de La Serreta per saber com està afectant la vaga de transportistes

La Contxita Crisol està al capdavant del supermercat Condis de La Serreta des del 2014 i ens explica els efectes que està causant la vaga dels transportistes, que protesten per l’alça del preu del combustible. Rubinenca "de tota la vida", la franquícia de la Contxita forma part de l’associació Comerç Rubí

Contxita estàs notant els efectes de la vaga de transportistes?

No estem com a la pandèmia, però ja hi ha forats en els prestatges. A part de l’oli, que el de gira-sol no arriba, hi ha problemes amb el d’oliva. Marques com Gallo no està arribant absolutament res de pasta. I les llets que vénen de Galícia i Astúries tampoc arriben.

Danone ja està tenint faltes amb els bàsics (danoninos, flam d’ou, etc). I la proveïdora de Bimbo ja m’ha dit que hi ha problemes greus, que si no s’arregla això, només hi haurà els pans bàsics.

A més, cada cop que t’arriba el camió, com el de dilluns, hi ha 70 faltes de productes diferents. L’estrès que tenia a la pandèmia el torno a tenir ara mateix. Tot és: “a veure si arriba”.

"Entenc als transportistes perquè jo, com a particular, també he notat l’augment de la benzina"

A què et refereixes amb les faltes del camió?

Productes que he demanat i que no han arribat. Productes que normalment tinc a al magatzem de la botiga i que ara no hi ha i, per tant, he de buscar un substitut però clar, no sempre es troba de tot.

Amb quins altres problemes et trobes?

Actualment, el magatzem de Condis està al 60% d’abastiment, no els hi està arribant material. Per exemple, les centrals lleteres de Galícia i Astúries han tancat, per tant la llet no pot arribar. Amb els iogurts igual, si no hi ha llet no en poden fer.  

Els llegums també estan faltant, ja han dit que aviat començaran a faltar conserves. La fruita aquesta setmana m’ha arribat bé però la setmana passada molta no. Hi ha súpers que tenen fruita de fora d’Espanya però Condis, menys dues o tres referències, tot és nacional. Llavors, tot el que són hortalisses, pebrots o tomàquets vénen d’Almeria, i la setmana passada hi havia faltes.

Teniu prestatges buits?

Avui estic més o menys bé perquè ahir va venir un camió, però el prestatge dels olis i productes bàsics com la pasta, està faltant. La setmana passada faltava la farina. 

La Contxita està notant la falta de productes bàsics com l'oli, la pasta o els làctics. FOTO: NHS

Hi ha falta d'algunes pastes de la marca Gallo. FOTO: NHS

 

Què et diu la clientela?

El problema és que la gent veu les notícies i si Danone diu que haurà de tancar, llavors aquest cap de setmana compraran iogurts com si s’hagués d’acabar el món. El mateix amb l’oli de gira-sol.

Jo tinc una clientela de gent gran, que ha viscut la postguerra, i són els primers que omplen el carro fins a dalt.

La compra compulsiva de paper de vàter va ser un fenomen que es va donar a l’inici de la pandèmia. S’està repetint?

De moment amb això no hi ha problema.

"Amb el tema de la llum, els comerços estem fatal"

En relació amb l’últim anunci d’una reconeguda cervesera, com està l’abastament de begudes?

Tinc un consumidor molt d’Estrella, Xibeca i, de moment, aquests no han dit res, i de Heineken no en venc gaire. De cervesa, refrescos i aigua no hi ha problema. És més de les coses bàsiques: oli, pasta, iogurts,... l’altre dia no va arribar sucre, per exemple.

Contxita, quina solució veus a aquesta situació?

Nosaltres fem tot el que podem. En el meu cas, vaig mirant que hi hagi una alternativa als productes que falten. No em vull ficar en política però sí que crec que el govern hauria de fer alguna cosa. Entenc als transportistes perquè jo, com a particular, també he notat l’augment de la benzina i comprenc que arriba un moment que no poden sufragar les despeses.

Igual amb el tema de la llum, els comerços estem fatal, hem rebut una pujada que no sé si ho podrem assumir a la llarga. Ha pujat també el preu dels envasos i de la matèria primera.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.