Cristina: "L'important és la persona, no com la coneguis"

La Cristina i l'Antonio es van conèixer per Badoo fa onze anys, tenen dos fills i data per casar-se el mes que ve

Des de la llunyania, caminant serenament per l'avinguda de l'Estatut de Rubí, s'acosta una parella de joves, ambdós vestits de xandall, vambes i coberts per una jaqueta, pròpia de l'època de l'any en la que estem. Un cop fetes les pertinents presentacions, seiem en una de les taules del parc de Ca n'Oriol i comencem a conversar.

La Cristina, de 32 anys, és rubinenca i, a part de dedicar temps a les xarxes socials, treballa d'administrativa en una immobiliària. L'Antonio, nascut a Còrdova fa 33 anys, es va mudar d'Esplugues de Llobregat a Rubí, on està encantat de viure, i és tècnic de reparació de rentadores i assecadores industrials.

Fa més d'una dècada que la parella es va conèixer i ho va fer a través de Badoo, una xarxa social orientada a les relacions personals nascuda l'any 2006. "El nostre primer contacte va ser per l'aplicació. Abans, això sí, havíem d'escriure'ns per l'ordinador, no es podia encara per mòbil", explica la Cristina.

"Es tractava d'un tipus de joc, apareixien les fotos de les persones que podies conèixer i tu escollies entre les opcions de 'sí', 'no' i 'potser', els dos vam coincidir clicant 'potser', l'aplicació ens va enllaçar i ell em va escriure", il·lustra la jove. "Li vaig enviar 'potser ens hauríem de conèixer' i d'aquesta manera vam començar a xerrar", confirma l'Antonio mig somrient.

"El primer que t'atrau de la persona és el físic, perquè veus les fotografies, però quan vam començar a parlar vam sentir que ens coneixíem de tota la vida, no sé com expressar-ho, una mena d'enamorament sobtat, estàvem molt a gust i només volíem veure'ns i enraonar més", argumenta la Cristina amb l'aprovació gestual de la seva parella, que sembla coincidir en tota l'explicació.

Connectar amb algú virtualment no sempre t'assegura el mateix èxit quan després quedes en persona. "A poc a poc vam anar consolidant la relació, ens veiem cada cap setmana, fos a Esplugues de Llobregat o a Rubí, també algun cop entre setmana i finalment vam decidir anar a viure junts", afirma amb orgull l'entrevistada.

Un altre pas determinant en qualsevol relació és la convivència, que encara s'intensifica més quan una pandèmia t'obliga a tancar-te a casa. "El tema del confinament ho vam portar bé, bastant bé, i més tenint dos nens", comença a explicar la Cristina, quan és interrompuda per l'Antonio que, mirant-la feliçment, afegeix: "molt bé". Després de tornar-li la ullada de manera còmplice, la noia continua afirmant que "ho hem portat molt bé, és cert que sempre hi ha alguna discussió, però res que no es pogués solucionar de pressa". El jove, més animat, conta que tenien una terrassa bastant gran, amb una petita piscina, on podien jugar amb el petit, ja que durant la reclusió només havia nascut un dels dos fills que tenen avui dia la parella.

L'amor a través d'una pantalla

"Al final, tot es redueix en què l'important és la persona, no el com la coneguis. No tothom que està en aquest tipus d'aplicacions busca algú per una sola nit, també hi ha gent que li agradaria trobar una relació", aclareix la Cristina. "Depèn del moment en el qual estiguis, de la connexió que tinguis amb la persona amb qui parles, influeixen moltes coses, el més rellevant és ser tu mateix i sincer", afegeix la seva parella.

"Nosaltres som un exemple de què es pot tenir una relació duradora amb algú que coneixes per xarxes socials. De fet, nosaltres ens casarem ara, tenim dos fills i portem vivint junts sis anys. Al final es redueix a trobar la persona indicada", argumenta ella, mentre ell agrega que "l'aplicació et permet i facilita trobar la persona, però llavors tot depèn de cadascú".

"El millor de l'amor és la sensació de protecció, de confiança, de saber que tens un company que t'ajuda i et fa costat. Al final, és necessari formar un bon equip", diu l'entrevistada, que admet que "a l'inici tenia por de començar una relació, perquè mai se sap què passarà, però vaig decidir arriscar-me i tot ha anat increïble".

Sobre l'estigma que encara existeix vers les relacions que neixen d'una xarxa social per buscar companyia, la Cristina afirma que "mai hem tingut vergonya ni hem amagat que ens hem conegut per Badoo. Per què hem de tenir por de dir per on ens hem conegut?". A més, expressa que "és una altra opció de socialitzar, inclús encara més ara amb la pandèmia". L'Antonio apunta que també "ajuda que les persones més introvertides agafin confiança i se sentin més lliures i còmodes a l'hora de quedar".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.