Desarticulen un grup de lladres que havia robat a Rubí

El grup criminal, que va actuar a Rubí el 4 d'agost, està acusat de 14 robatoris amb força a diferents empreses de Catalunya

Els agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Ponent va detenir a cinc homes el dimecres passat per ser els presumptes autors de 14 robatoris amb força i relació a un grup criminal. Els detinguts són d'entre 23 i 35 anys i se'ls acusa de robar a empreses del Segrià, Pla d'Urgell, l'Urgell i el Vallès Occidental. Presumptament, accedien directament a les zones d'oficines i trobaven fàcilment els dispositius electrònics, cosa que els feia fugir ràpidament.

A Rubí es van cometre els actes el 4 d'agost, i a Sant Cugat del Vallès els dies 16 i 17. Després d'aquests robatoris, alguns dels responsables i vehicles utilitzats van ser identificats.

La detenció dels 5 lladres es va dur a terme el 23 d'agost a un polígon de Barberà del Vallès, quan suposadament acabaven de robar en una empresa i portaven al maleter del vehicle 12 portàtils i un telèfon mòbil, a més d'eines com tornavisos, palanques, llanternes i guants per actuar als assaltaments.

El grup hauria actuat amb gorres i mascaretes quirúrgiques per dificultar la seva identificació a través de les càmeres de seguretat. Es creu que haurien robat aproximadament un centenar d'ordinadors portàtils i una quinzena de mòbils i tauletes informàtiques, entre altres objectes.

Material robat pel grup criminal. FOTO: Mossos d'Esquadra

Material robat pel grup criminal. FOTO: Mossos d'Esquadra

També es van produir robatoris durant l'agost a Terrassa i Montcada i Reixac. Actualment, els detinguts, quatre d'ells amb antecedents, es troben a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.