Descobreix els cinc indrets més desconeguts de Rubí

Un dels més destacats és el torrent de Can Fonollet, situat a la zona nord de la ciutat

Rubí és un municipi amb una superfície de 32,2 quilòmetres quadrats amb una població de 79.007 habitants. Tots coneixem el seu centre, els comerços més importants i els carrers que han marcat la història de la ciutat. No obstant això, Rubí és molt més que el seu punt neuràlgic, està envoltat de natura i jaciments que fan més ric el patrimoni local i que permet a la seva ciutadania evadir-se de la rutina sense sortir del municipi. Alguns dels cinc indrets més desconeguts de Rubí, però que són perfectes per visitar i passejar són els següents: 

Serra de l'Oleguera 

Es troba a la part nord-est del municipi, limítrof amb Ullastrell. La també anomenada com a Serra del Riquer, té un paisatge que recorda al passat agrícola de Rubí, amb vinyes, cereals i arbres fruiters. A part, té una fauna autòctona molt variada, com el carglet, el rossinyol bord, la cuereta torrentera, el garrafó i la cadernera, entre d'altres. No obstant a l'incendi que va patir la zona en 1994, val la pena visitar aquesta zona de Rubí que va de connector biològic de la ciutat. 

Serra de l'Oleguera. Foto: Diputació de Barcelona

Serra de l'Oleguera. Foto: Diputació de Barcelona

 

Torrent de Can Fonollet 

Situat a la zona nord de la ciutat, aquest indret natural format per un curs d'aigua temporal de règim irregular, és un dels punts més allunyats del centre. Té relació amb la Serra de les Martines (Terrassa) per curs canalitzat de l'aigua, i es troba a les terres de Can Fonollet. Es troba paral·lel a Can Polit i desguassa directament amb la riera. 

Torrent de Can Fonollet. Foto: Diputació de Barcelona

Torrent de Can Fonollet. Foto: Diputació de Barcelona


 

 

 

Can Tiraïres

La seva ubicació es troba entre el parc de ca n'Oriol fins el camí de Bellaterra, a la part nord-oest de Rubí. Hi ha un recorregut rural que s'ha convertit en peatonal en els últims anys. La ruta originària ha variat a causa de la creació de l'autopista per una banda i la creació del camp de golf per l'altra. A més, la pineda continua present encara que ha patit una disminució de la seva extensió. Antigament,es trobaba un jaciment arqueològic d'una masia que va ser enderrocada a la dècada dels 70.

Can Tiraïres. Foto: Diputació de Barcelona

Can Tiraïres. Foto: Diputació de Barcelona

 

Avellanosa de Sant Muç

Aquest conjunt de vegetació se situa al fons del torrent de Can Guilera. En aquesta ubicació es poden trobar alguns exemplars de l'avellanosa que és típic de zones amb ombra i molta pluja. A més, és una espècie endèmica que ha crescut gràcies a la plantació humana per a recollir els seus fruits.

Avellanosa de Sant Muç. Foto: Diputació de Barcelona

Avellanosa de Sant Muç. Foto: Diputació de Barcelona

 

Can Calopa

A l'extrem sud de Rubí s'ubica Can Calopa. El seu turó és un bosc caracteritzat per estar envoltat d'una àrea industrial i amb una geologia molt atípica per l'erosió del curs de la riera. A més, es pot visitar les restes de la casa de Can Calopa /Can Galopa, que encara conserva part de la seva estructura. També es poden veure els forns de la zona, on als voltants es guardava el bestiar de la masia i, es creu que, a dins es feia guix cristal·litzat. 

 

Can Calopa. Foto: Diputació de Barcelona

Can Calopa. Foto: Diputació de Barcelona

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.