contingut promocionat
escola montserrat

 

 

Descobreix com serà el nou pati i el projecte educatiu de l'Escola Montserrat a les Portes Obertes

El dissabte 11 de febrer podreu conèixer tots els projectes del centre

L'Escola Mare de Déu de Montserrat de Rubí és una escola centenària que ofereix una nova manera d'entendre l'educació i que s'evidencia en el projecte educatiu i pedagògic del centre. Per conèixer-lo a fons, el dissabte 11 de febrer podreu gaudir d'una jornada de Portes Obertes ben diferent. Enguany els infants estan més que convidats. Seran els protagonistes d'una experiència vivencial on conèixer en pròpia persona com és i com s'aprèn en aquesta l'escola.

A l'esquerra, l'actual pati de l'escola i a la dreta com serà el nou pati. FOTO: Cedida

A l'esquerra, l'actual pati de l'escola i a la dreta com serà el nou pati. FOTO: Cedida

El nou pati de l'escola

Aquesta visió pedagògica diferent i innovadora es pot veure en tots els seus projectes. Un dels més destacats és la revisió del pati de l'escola.

Els patis de les escoles han estat, des de fa molts anys, concebuts com espais de descans dels moments de classe, per esbargir-se i poder esmorzar. I si canviem la forma d'entendre'ls?

Aquest febrer ha començat un procés participatiu de construcció d'un nou espai exterior educatiu que ajudi en el procés de creixement de l'alumnat. L'escola compta amb un gran pavelló, un gimnàs i dos patis exteriors. El projecte arquitectònic inclou el redisseny d'un dels patis amb espais naturals i vegetació, elements de fusta i que aposti per la transformació i la inclusió.

L'escola Montserrat de Rubí està preparant un nou pati. FOTO: Cedida

L'escola Montserrat de Rubí està preparant un nou pati. FOTO: Cedida

Com serà el nou pati de l'Escola Montserrat de Rubí?

Aquest procés ha començat al febrer i inclou una reflexió del professorat i personal del centre sobre els usos que en fan actualment del pati de l'escola. Amb què juguen els alumnes? Com es relacionen entre ells? Quin joc hi predomina? També hi haurà dinàmiques per tot l'alumnat on podran debatre i aportar idees sobre que els hi agradaria que incorporés el nou espai educatiu. A més a més, i com a novetat, les famílies donaran la seva opinió en una jornada participativa i col·laborativa. L'Escola aposta per un projecte comú de tota la comunitat educativa.

Esperen poder veure a inicis del curs vinent un pati segur, càlid, amb entorns verds i naturals, amb zones d'ombra i espais per aprendre. Córrer, enfilar-se, lliscar, ballar, desafiar-se, jugar, expressar-se, cantar, explorar... Aquest pati donarà un sense fi d'aventures!

Així serà el nou pati de l'Escola Montserrat de Rubí. FOTO: Cedida

Així serà el nou pati de l'Escola Montserrat de Rubí. FOTO: Cedida